Koenigstein_Heinz-Zak-balanciert-bei-Festung-Aktiv---Foto-Andreas-Lamm-655Německo – Königstein – Pevnost Königstein zve na outdoorovo-adrenalinový festival FESTUNG AKTIV 2014! Na návštěvníky čeká sportovní lezení, slaňování, jízda na horských kolech, offroadová auta, potápění a mnoho dalšího. Ve dnech 2. – 3. srpna 2014 si ve zdejších Labských pískovcích mohou nejen pohybumilovní dospělí, ale i děti vyzkoušet v podstatě všechny možné outdoorové sporty.

 Extrémní sporty a zábava pro celou rodinu

Festival zaměřený na outdoorové sporty a nové sportovní trendy láká do tohoto saského regionu tisíce návštěvníků. I letos tu bude hostem tyrolská lezecká legenda Heinz Zak!

Středem pozornosti organizátorů jsou opět aktivní zážitky. Dr. Angelika Taube, ředitelka pevnosti říká: “Prostřednictvím akce FESTUNG AKTIV! bychom rádi návštěvníky přizvali k tomu, aby tuto starobylou a ctihodnou pevnost poznali z jiného pohledu a zároveň zde měli možnost provádět činnosti, k nimž by jinak sotva měli příležitost.”

Opravdovou zkoušku odvahy představuje “Flying Fox”, sjezd po dvousetmetrovém přelanění ve výšce 50 metrů nad vchodem do pevnosti, anebo volný pád “Quick-Jump” z patnáctimetrové výšky.

Pro horolezecky motivované návštěvníky se na plošině v pevnosti chystá deset metrů dlouhá a tři metry vysoká bouldrovací stěna s 3D profilem a výjimečně budou zpřístupněny i dvě klasické horolezecké cesty do pevnosti vedoucí po skále. Horolezci si za odborné asistence budou moci vyzkoušet cestu slavným Abratzkého komínem, kterým se odvážný kominík Sebastian Abratzky dostal kdysi do pevnosti, čímž dokázal, že Königstein není zcela nedobytný. Dočasně bude povoleno i přelézání pevnostních hradeb. Odvážlivci mohou slanit na původním místě, kudy se 1942 podařilo uprchnout ze zajetí francouzskému generálovi Giraudovi.
NĚMECKO | Festung aktiv na pevnosti Königstein 2, obrázek se otevře v novém okně

Bikeři s horskými koly mohou své dovednosti předvést na “pumptracku”,  40 metrů dlouhém parcouru, který je možno při použití správné techniky projet zcela bez šlapání. Pumptracková kola i helmy zde budou k dispozici na zapůjčení.  I fanoušci nadupaných modelových offroadových aut na dálkové ovládání si zde přijdou na své.

Pro rodiny s menšími dětmi  tu je připravena pestrá nabídka atrakcí, kde děti budou moci lézt, skákat na trampolínách, vydovádět se v lanovém centru, lovit rybky, kutit v dílně s použitím přírodních materiálů, opékat bagetky či jezdit na poníkovi. Oproti minulým ročníkům je ale letos pro děti připraven i trialový parcour pro kola a plavba na člunu v nádrži na vodu ve zdejším parku. Mohou také shlédnout výstavu rodinných kempovacích stanů anebo navštívit některou z muzejních expozic pevnosti.
NĚMECKO | Festung aktiv na pevnosti Königstein 3, obrázek se otevře v novém okně
I letošní ročník poskytne dostatečně spektakulární podívanou. Rakouský extrémní lezec Heinz Zak bude ve třicetimetrové výšce balancovat na “highline”, popruhu širokém 2,5 cm a dlouhém 40 metrů. Letos poprvé předvedou své kousky i ti, co se specializují na “trickline”. Na popruhu nataženém jen kousek nad zemí předvedou své skoky a salta. Ve workshopu pod vedením Heinze Zaka si může každý zájemce vyzkoušet chůzi po “lajně”. Mimoto zde na horských kolech předvedou své odvážné kousky i trialoví jezdci Thomas Helbig a Sebastian Hopfe ze SuperTrialShow Dresden.

Pro relaxaci je pro návštěvníky nachystaná pláž s bazénem, koktejlovým barem a louka s lehátky. A v  “Sudovém sklepě” bude u této příležitosti možno shlédnou uměleckou instalaci obřího sudu ze skla, oceli, světla a hudby.

Denní vstupenka zahrnující použití všech nabízených atrakcí včetně návštěvy muzejních expozic v pevnosti stojí pro dospělé 15 €, zlevněné vstupné 10 €, rodinné vstupné 30 €. Děti do 14 let, které přijdou se svými rodiči mají vstup volný (max 4 děti na rodinu). Pevnost bude otevřena v sobotu od 9 do 19 h, v neděli pak od 9 do 18 h. Aktivní programové nabídky běží od 10 h.
 

Pin It on Pinterest