2014725135353843HARRACHOV – Šárka Strachová, úspěšná reprezentantka v alpském lyžování, se stala jedním patronů projektu „Na kole jen s přilbou“ a již tuto neděli 27. července od 14 hodin se zúčastní jedné další z mnoha preventivních „cyklohlídek“.

Společně s členy Týmu silniční bezpečnosti a horskými záchranáři začne preventivní jízdu v Harrachově, u nástupní stanice lanovky Harrachov – Čertova hora a pomůže tak v šíření myšlenky bezpečnější cyklistiky.

„Ani obrovské riziko poranění hlavy a možné fatální následky totiž nepřimějí některé cyklisty k tak základní prevenci, jakou je nošení cyklistické přilby,“ uvádí Jan Polák, koordinátor bezpečnosti silničního provozu LK.

A přitom statistiky jsou podle něj přímo děsivé. Z celkem 58 usmrcených cyklistů v minulém roce jich 48 nemělo při nehodě na hlavě. Právě na prevenci se zaměřuje projekt Na kole jen s přilbou, který se svou roadshow putuje již čtvrtým rokem po českých horách. Liberecký kraj je podle krajského radního pro dopravu tradičním partnerem významného bezpečnostního projektu.

 

Autor / zdroj: Jiří Langer

Pin It on Pinterest