untitled

LIBERECKO – Na českém území však neunikl pozornosti hlídce Celního úřadu a skončil v policejní cele. Nyní mu hrozí až pětileté vězení.

Liberečtí kriminalisté zahájili trestní stíhání 33letého muže pocházejícího z Prahy, který se v úterý 29. července 2014 dopustil přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Muž neoprávněně dovezl z Polska do České republiky v zavazadlovém prostoru osobního vozidla Honda Civic 80 balení léku CIRRUS. Tento lék obsahuje látku pseudoefedrin, ze které lez vyrobit metamfetamin tvz. pervitin. Léky převážel přes hraniční přechod Porajow – Hrádek nad Nisou za účelem nedovolené výroby psychotropní látky. Na území České republiky však neunikl pozornosti hlídce Celního úřadu pro Liberecký kraj, která řidiče krátce po půl druhé odpoledne kontrolovala mezi obcemi Bílý Kostel nad Nisou a Chrastava na sjezdu k čerpací stanici. Poté, co hlídka zjistila, jaký nákup si muž z Polska veze, informovala o tom neprodleně policii. Policisté muže zadrželi a zbytek dne strávil v policejní cele.

V 80 baleních léku CIRRUS bylo celkem 1120 ks tablet s obsahem 120 mg účinné látky pseudoefedrinu v jedné tabletě, celkem tedy 134 g této látky. Z tohoto množství by bylo možno vyrobit až 79 g pervitinu.

Zadržený muž byl po provedených úkonech trestního řízení propuštěn na svobodu a vyšetřování bude nadále probíhat na svobodě. Za přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy mu nyní hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
31. července 2014

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest