Libereckou_nemocnici_projel_o_vikendu_cyklomaraton__medium

Opel handy cyklo maraton napříč Českem a Slovenskem, ve kterém handicapovaní i zdraví cyklisté společnými silami zdolali celkem 2222 dlouhou trasu, se v letošním roce jel již podruhé. Jedním z průjezdních míst 111 hodinového nonstop cyklistického závodu byla i spinální jednotka Krajské nemocnice Liberec. Záštitu nad akcí převzala statutární náměstkyně hejtmana LK Zuzana Kocumová.

Liberec měl silné zastoupení. Z 29 přihlášených družstev za Severočechy závodilo hned pět týmů. Jejich činnost a samotný průjezd Libercem koordinovala Michaela Sůvová z občanského sdružení Cesta za snem, které Opel handy cyklo maraton zorganizovalo. „Není tak důležité mít nejrychlejší časy jako splnit myšlenku tohoto netradičního závodu. A tím je spolupráce mezi zdravými a handicapovanými, což se povedlo,“ zdůraznila Michaela Sůvová.

Na stanovišti liberecké spinální jednotky závodníky povzbuzoval také instruktor soběstačnosti Krajské nemocnice Liberec Jiří Suchánek, který se před lety musel vyrovnat s postižením pohybového aparátu. Podle něj má akce veřejnosti ukázat, že život s handicapem rozhodně nekončí, a že závod není tolik o vítězství, jako o přátelství, týmové spolupráci a pomoci těm, kteří pomoc chtějí a potřebují.

Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest