2014811132366063

MNÍŠEK – U šesti dopravních nehod zasahovali v pondělí během dopoledne hasiči v Libereckém kraji. V 5:30 hodin jim byla na tísňovou linku 112 ohlášená nehoda nákladního a osobního auta v Mníšku. Uvnitř osobáku zůstal muž, kterého bylo třeba vyprostit.

Přivolaní liberečtí profesionální hasiči provedli protipožární opatření a současně začali s vyprošťováním muže, který byl zaseknutý mezi předními a zadními sedačkami. Aby muže dostali ven, museli použít hydraulické vyprošťovací nářadí. Jak zjistili, ve voze cestoval ještě jeden muž, který se po chvíli objevil v místě události. Hasiči mu poskytli první předlékařkou pomoc, nasadili krční límec a i on byl transportován zdravotníky k ošetření. Uniklé provozní náplně hasiči zasypali sorbentem.

Dvakrát vyjížděli hasiči k nehodě na R35. V prvním případě pod viadukt na jeřmanickém kopci, kde se naštěstí nehoda obešla bez zranění. Podruhé zajišťovali hasiči převrácený vůz na střechu u sjezdu na Jablonec nad Nisou. Řidička tohoto auta byla odvezena zdravotníky.

Další nehody se staly v ulici Dr. Milady Horákové v Liberci, Dubé na Českolipsku a Pěnčíně na Jablonecku.

 

Autor / zdroj: Zdenka Štrauchová

Pin It on Pinterest