API_2757FRÝDLANT – Jak už se stalo tradicí, zve Město Frýdlant seniory z Frýdlantu, Liberce a Jablonce n. N. na úvodní koncert lektorů LJD. Koncert pro seniory se koná na nádvoří radnice vždy v předvečer hlavního koncertu lektorů na zámku.

řespolní přijeli v doprovodu ředitelky Centra sociálních služeb Jablonec nad Nisou Nadi Jozífkové nejdříve do místního pivovaru, kde je přivítal starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Po té si vzal slovo pan Marek Vávra, který spolu se svými kolegy seniory pivovarem provedl a přednesl odborný a velmi zajímavý výklad. Prohlídka byla zakončena ochutnávkou piva.

„Seniorům samozřejmě vyhládlo. My jsme však s tímto počítali a měli jsme pro ně připraveno v zasedací místnosti radnice malé občerstvení – řízky od zdejšího podnikatele pana Miroslava Proška, kávu, vodu,“ říká matrikářka Ivana Spatzierová, která byla opět hlavní organizátorkou akce.

Setkání mělo příjemnou atmosféru a jablonečtí na závěr poděkovali jménem všech tří měst panu starostovi za skvělou spolupráci, přístup a nápady, díky kterým měli možnost poznat město Frýdlant a frýdlantské. „V našem městě se jim líbí a pozitivně vnímají jeho rozvoj. Po šesti letech vzájemného setkávání si mezi sebou našli kamarády a známé, jsou aktivní ve vymýšlení dalších společných akcí. A o to nám také jde,“ spokojeně konstatuje starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Někteří senioři využili chvilku před koncertem k prohlídce města či radnice, jiní se zúčastnili právě probíhající vernisáže ve výstavní síni a někteří jen tak odpočívali a sledovali přípravné práce spojené s vystoupením umělců.

API 2999, obrázek se otevře v novém okněAPI 2986, obrázek se otevře v novém okně

Organizátoři setkání na pracovní schůzce tvořili plán na poslední třetinu roku. „Jako první nás už 2. září 2014 čeká orientační výlet, který organizuje spolek turistů ve spolupráci s Městem Frýdlant,“ informuje o další aktivitě Ivana Spatzierová.

API 2774, obrázek se otevře v novém okně

Akce pro seniory tří spolupracujících měst přilákala pozornost televize RTM, která natočila krátkou reportáž.

Foto: Jaroslav Appeltauer
Frýdlant 20/08/2014

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest