singletrack

AGENTURA BARON PRÁŠIL –  Singltrekáři všech zemí spojte se! Tajná schůzka mezi soupeřícími stranami, které usilují o nadvládu nad Singltrem pod Smrkem, se konala v neděli v Mezinárodním Centru Duchovní Obnovy (MCDO) v Hejnicích. Na konci předlouhého jednání, kterého se zúčastnil i největší světový znalec této volnočasové aktivity Welšan Dafydd  Devis, vydaly strany Prohlášení, které mělo ukončit dosavadní půtky a vády. V něm se údajně zavazovaly pracovat ruku v ruce nejen na slávě Singltreku jako takového, ale na rozvoji celého Frýdlantského výběžku.

Pro nezasvěcené je třeba připomenout jádro sporu. Podle projektanta trati Dafydda Davise a jeho výkonné ruky Tomáše Kvasničky, mělo být jediné nástupní místo Singltreku u novoměstského koupaliště. O něm tento světově uznávaný expert prohlásil, že jde o nejkrásnější nástupní místo tohoto druhu sportu na světě. Kdo tam byl, mu dá jistě za pravdu. Nicméně Dafydd míní, politici okolních obcí mění. Jedno nástupní místo si vybudoval Lukáš Novotný, radní Nového Města pod Smrkem, na místě zvaném U Kyselky, další, mnohem nákladnější a honosnější startovací bod nechal vystavět starosta Lázní Libverdy Jan Pospíšil. Neobešlo se to však bez půtek, žalob, pomluv a vyhrožování. Ostatně, jak už to tak na vesnicích, kde si každý vidí do talíře a závidí, chodívá.

V posledních dnech se však stala situace neudržitelnou. Někteří zúčastnění nacházeli před svými domy propíchnuté duše svých horských kol, jiní dostali v poště černé plavky, dalším byla přiotrávena domácí zvířata. Proto se vyjednávači zúčastněných stran shodli, že je třeba situaci řešit. Nejlépe mírně a domluvou.

Schůzka se konala za zavřenými dveřmi jednoho salónku MCDO, ze kterého se však podle očitých svědků postupem času ozývaly stále častěji výkřiky jako: Ať žije Singtrek, Společnými silami k lepším zítřkům Frýdlantska nebo Singltrekáři všech zemí spojte se!

Ráno našla paní uklízečka v místnosti plné konfetů a papírových stuh zmuchlaný papír na kterém stálo velkými Písmeny prohlášení. Text byl nečitelný, stejně jako podpisy na něm. Proto ho s ostatním nepořádkem vyhodila do kontejneru. Stejně se po něm nikdo nesháněl. Místo toho podle posledních zpráv organizují všechny tři zúčastněné strany nábor mužů do oddílů domobrany. Namísto obrany jsou však trénováni na útok.

ZDROJ: AGENTURA BARON PRÁŠIL 

 

Pin It on Pinterest