2014931223527281

HORNÍ MAXOV – Každoročně hasiči HZS Libereckého kraje absolvují krajskou soutěž v disciplínách T.F.A. Zkratka (T.F.A. = Toughest Firefighter Alive) se již natolik vžila, že i široká veřejnost ví, že jde o závod pro nejtvrdší hasiče, ve kterém si otestují svou fyzičku.

Tentokrát bude 11. 9. 2014 čekat na hasiče náročná trať nedaleko Horního Maxova na Jablonecku, a to konkrétně u rozhledny Bramberk. Tuto kamennou stavbu z žulových kvádrů vysokou k ochozu 18,5 metru budou muset pokořit výběhem po devadesáti šesti schodech v plné výstroji a výzbroji. To ale rozhodně nebude vše, nejprve je čeká roztažení hadic, poté budou muset překonat 2 metry vysokou bariéru, kladivem přesunout závaží, přenést barely vyznačeným úsekem a přemístit 80 kilogramovou figurínu. To vše na jeden zátah, v jednom čase, bez jakéhokoliv odpočinku. Přijďte podpořit a povzbudit kluky, s fandícím publikem jim to půjde určitě líp. Slavnostní zahájení soutěže je naplánováno na 8:30 hodin, první závodník vyběhne na trať v 9:00 hodin.

Závody se v posledních letech konaly například v Lomnici nad Popelkou u skokanských můstků, na náměstí v Jablonném v Podještědí či Jablonci nad Nisou.

 

Autor / zdroj: Zdenka Štrauchová

Pin It on Pinterest