1536678_628351573948861_6476995629991563218_nLIBEREC – Po dvou měsících velmi intenzivní práce se v sobotu 6. září otevře pro veřejnost Technické muzeum Liberec.

„Naše poděkování patří těm dvěma desítkám dobrovolníků, kteří na Muzeu odpracovali bezmála tisícovku brigádnických hodin.“ Říká předseda spolku Ing. Jiří Němeček. „Trávíme všichni přípravou muzea celé dny, přesto při otevření nebude všechno úplně hotové. Zatím se nám nepovedlo zajistit převoz už zapůjčené lokomotivy do muzea a například venkovní fasáda také ještě nevypadá tak jak bychom si všichni přáli. Navzdory podpoře celé řady sponzorů a donátorů máme přeci jen omezené možnosti,“ říká Němeček. „Doufáme, ale že první návštěvníci už o prvním záříjovém víkendu naší snahu ocení,“ dodává Němeček.

Tiskový mluvčí muzea Petr Kumpfe říká: „Určitě naše návštěvníky potěší pozoruhodná výstava motocyklů, malá expozice věnovaná pouze anglickým automobilům anebo celá plejáda vystavených automobilů, která bude opravdu pestrá. Zajímavostí určitě bude možnost vidět auto v nálezovém stavu, pak jiné rozpracované a konečně jedno hotové. Za každým zrenovovaným veteránem je spousta práce, kterou si při pohledu na blýskavou krásu málokdo uvědomí.“ Podle Kumpfeho si přijdou na své i příznivci dalších vozidel. „Uvidí u nás velmi pěknou expozici věnovanou tramvajím v Liberci a Jablonci nad Nisou. Několik velmi unikátních jízdních kol a také tisícovku modelových autíček.“

„Musíme poděkovat všem, kteří nám chodili pomáhat a také těm co se o muzeum zasloužili jinak, ať to bylo darem, zapůjčením exponátu anebo radou. Bez nich bychom ten náročný úkol vybudovat Technické muzeum v Liberci nikdy nezvládli. Věříme, že příznivců muzea bude přibývat!“ Dodáva předseda spolku Ing. Jiří Němeček.

Technické muzeum Liberec otevře v bývalém pavilonu G Libereckého výstaviště pro veřejnost své brány už v sobotu 6. září a otevřeno bude mít vždy od úterý do neděle od desíti do sedmnácti hodin. Základní vstupné je 100 Korun, zvýhodněné za polovic. Již brzy se objeví nabídka pro školy spojená se vzdělávacími programy.

 

Pin It on Pinterest