201495831427476

LIBEREC – Ojedinělé hřiště pro širokou veřejnost chtějí v Liberci vybudovat zástupci street workoutové skupiny Seberevolta. Jejich záměr podporuje náměstek primátorky Kamil Jan Svoboda (KDU-ČSL), který se dnes seznámil s projektem i jedním z míst, kde by mohlo hřiště vzniknout. Zástupci Seberevolty si pro street workoutové hřiště vybrali park v Budyšínské ulici, jako jednu z možných variant.

„Hřiště má sloužit širokému spektru lidí, kteří chtějí pracovat sami na sobě a mají chuť aktivně ve svém životě něco zlepšit,“ uvedl zástupce liberecké Seberevolty Pavel Bureš. Na hřišti mají být lidem k dispozici různé sportovní pomůcky i zázemí. Možnosti vyžití se zde najdou i pro handicapované zájemce nebo děti.

Velkým fanouškem a také propagátorem myšlenky je Kamil Jan Svoboda. „Vidím v této skupině velký potenciál. Jejich působení může být jakousi prevencí pro mladé lidi před tím, aby nepropadli například alkoholu nebo drogové závislosti a věnovali se něčemu smysluplnému,“ zdůraznil Kamil Jan Svoboda.

Nadšení s nápadem neskrývá ani Michal Paclt, liberecký sportovec, který se věnuje atletice a především propagaci dostupnosti sportu všem. „Street workout je trénink s využitím vlastní váhy těla a já jsem jeho velkým zastáncem. Něco podobného, jako hřiště tohoto tipu a navíc přístupné všem, je naprosto skvělý námět a doufám, že se jej povede dotáhnout do zdárného konce,“ uvádí Michal Paclt z Libereckého Krajského atletického svazu, který se s projektem rovněž seznámil.

Street workoutové hřiště bude nabízet možnosti sportovního vyžití pro muže, ženy i děti. Zacvičit si budou moci příchozí například na deseti hrazdách různých velikostí, bradlech, počítá se s šikmými lavicemi pro procvičování břišních svalů nebo s horizontálním žebříkem a dalším. K dispozici budou také čtyři pole dancové tyče pro tanečnice. Součástí areálu mají být i stojany na kolo, odpadkové koše nebo skříňky pro uložení věcí.

 

Autor / zdroj: Blanka Daníčková

Pin It on Pinterest