img-0234_denik-380

Vratislavice n.N./Liberec – Legendární značka má tisíce příznivců po celém světě. Chválí její spolehlivost. Ta se prokáže i na slavném závodě napříč kontinentem.

Už po patnácté se do rodiště geniálního konstruktéra Ferdinanda Porscheho ve Vratislavicích nad Nisou sjeli příznivci vozů této světoznámé značky. Na nádvoří pivovaru Konrád, kde sídlí i Automuzeum veteránů, obdivovali příchozí desítky vozů. Podle zakladatele muzea a předsedy českého Klubu Porsche Milana Bumby jich bylo přesně 126. Od nejstaršího Porsche 356 z roku 1959 až po novější verze z 80. let.

Největší zájem byl o modely z přelomu šedesátých let. „Mají tvář, dnes už jsou auta skoro všechna stejná, ale v té době se auta lišila, bylo vidět, že automobilky kladly velký důraz na design. Stará auta jsou prostě krásná.” okomentoval Jan Schwarz, který se na Porsche přijel podívat ze sousedního Jablonce. „Nejenže jsou krásná, ale hlavně vás nezklamou. Porsche tedy určitě,” doplnil Vladimír Janoušek z Vraného nad Vltavou. Majitel červené repliky modelu Porsche 356 Speedster z roku 1955. Více se dočtete zde.

Zdroj: Liberecký deník

Pin It on Pinterest