untitled

LIBERECKO – V pondělí 8. září v brzkých ranních hodinách okradla v centru Frýdlantu 47letá žena občana. Zbytek noci tak strávila v policejní cele. 

Až na deset let za mřížemi může skončit 47letá žena pocházející z Teplicka, která se v pondělí 8. září 2014 v brzkých ranních hodinách dopustila ve Frýdlantu loupeže. Zbytek noci tak žena strávila v policejní cele.

Krátce před třetí hodinou ranní šel 65letý občan po náměstí T.G.M. ve Frýdlantu, kdy šla za ním 47letá žena a v prostoru před kašnou se mu pokusila vytrhnout z ruky jeho peněženku a tuto mu následně odcizit. To se jí však nepodařilo, neboť muž si peněženku pevně držel v ruce. Žena však nic nevzdávala a na muže zaútočila znovu, tentokrát o kousek dál v prostoru před budovou Komerční banky. I tentokrát byla z počátku neúspěšná, následně se však z mužem začala o peněženku přetahovat, až se jí tuto podařilo získat a z místa následně utekla. Muž tak přišel o peněžnku s finanční hotovostí a osobními doklady, čímž mu vznikla škoda za téměř 3 tisíce korun. Muž se snažil ženu ještě dostihnout, přičemž zakopl a upadl a drobně se poranil.

Frýdlantští policisté však nezaháleli a bezprostředně po oznámení začali provádět ve spolupráci s kriminalisty operativní šetření, v rámci něhož prohlédli mimo jiné i herny ve městě a ženu se jim v krátkém časovém okamžiku podařilo v jedné z heren dopadnout. Proti ženě zahájili liberečtí kriminalisté trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin loupeže a zároveň podali soudu návrh na vzetí ženy do vazby. O tom, zda bude trestní stíhání obviněné ženy probíhat na svobobě či za mřížemi vazební věznice, rozhodne soud.

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
9. září 2014

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest