Regionalni_vyrobci_na_kraji_mediumLIBEREC – Na začátku září se v sídle Libereckého kraje setkalo na šest desítek regionálních výrobců, aby se zúčastnili informačního schůzky k dotačnímu podprogramu pro lokální výrobce.

Na jednání s Ivanou Hujerovou, členkou rady kraje, jim byl všem představen podprogram na podporu regionálních výrobků, výrobců a tradičních řemesel, který je určen pro nositele značky místní produkce a držitele ocenění Výrobek roku Libereckého kraje, Regionální potravina Libereckého kraje nebo Nositel tradice lidových řemesel.

„Připravovaná výzva k předkládání žádostí o dotaci bude krajským zastupitelům předložena ke schválení na konci listopadu letošního roku. Předpokládaný termín pro příjem žádostí je od  1. prosince 2014, uvedla radní.

Mezi účastníky setkání se rozpoutala diskuze, zajímala je například oblast podpory, výše dotace, uznatelné náklady i systém podávání žádostí.

Na závěr zástupci regionálních výrobců vyslovili poděkování Libereckému kraji za podporu, která je jim prostřednictvím dotačního podprogramu poskytnuta.

Kontaktní osobou podprogramu č. 2.5 na podporu regionálního výrobků, výrobců a tradičních řemesel je Dagmar Šrytrová, tel. 485 226 678, email: dagmar.srytrova@kraj-lbc.cz.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
485226302 / 739541588

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest