2-stene_denik-380Frýdlantsko – Na Frýdlantsku přibývá počet psů, které u silnice „vykopli” řidiči polských aut. V lepším případě.

Těžko to pochopit, ale bohužel je to tak. Takhle komentuje starosta Kunratic na Frýdlantsku Milan Götz fakt, že musí čas od času řešit, co s pejskem vyhozeným u silnice na hlavním tahu z polské Bogatynie do Frýdlantu. „Nechci být nespravedlivý, ale očití svědci potvrzují, že minimálně ve dvou případech psa někdo vyhodil z auta s polskou poznávací značkou,” říká.

Červenec: malá fenka

Zatím poslední takový případ je z července tohoto roku. „Tehdy lidé viděli, jak se to stalo v horní části obce, přímo na té silnici. V příkopu skončila malá černá fenka, jezevčice,” popisuje kunratický starosta. Fena měla štěstí, skončila bez zranění a byla převezena do útulku Azyl Pes v Krásném Lese. Možná ale nejde o nejčerstvější případ lidského hyenismu s polským podtextem na Frýdlantsku. V pátek tam totiž dočasný domov našla i malá fenka, která byla u silnice z Bogatynie uvázaná ke stromu. „Tady ale nedokážeme potvrdit, jestli ji tam přivázal někdo od nás nebo z Polska, to by byla spekulace,” řekl Götz. Více se dočtete zde.

Zdroj: Liberecký deník

Pin It on Pinterest