0000000000000000000000000001


Liberecký kraj připravil na středu 24. září 2014  Den otevřených dveří. Obyvatelé kraje i jeho hosté mají šanci poznat zblízka budovu Krajského úřadu LK, seznámit se s prací hejtmana
i členů Rady LK a užít si připravený doprovodný program. Letos se koná už 11. ročník. Vstup je zdarma.

Den plný zábavy, atrakcí, soutěží, přednášek a mnoho dalšího pro malé i velké se uskuteční od 10:00 do 16:00 hodin. A nikdo neodejde s prázdnou! Každý se může těšit na sladkou odměnu nebo drobný propagační předmět.

Již při vstupu do budovy krajského úřadu návštěvníky ohromí interaktivní výuka IQ Landia nebo ukázka irských tanců v podání dětí z DDM Větrník. Prohlédnout si budou moci také fotografickou výstavu věnovanou 100 letému výročí poskytování sociálních služeb v Jedličkově ústavu v Lužické ulici v Liberci a výstavu dětských výtvarných děl – kreseb, maleb, koláží a grafických technik na téma „Stáří – čas zralosti, moudrosti a vzpomínek“. V odpoledních hodinách pak v prostorách vestibulu zahraje žesťové kvarteto ZUŠ Liberec. 

Stejně jako v loňském roce budou i letos k dispozici tři informační boxy s bezplatným přístupem na internet. Chybět nebude ani oblíbená skautská hra, která formou stanovišť se zábavnými úkoly v každém patře budovy provede návštěvníky činnostmi krajského úřadu.

Letošní novinkou a naprostým unikátem je módní přehlídka Střední průmyslové školy textilní Liberec v páternosteru! V přízemí budovy připraví tato škola také celodenní workshop, kde si děti vyrobí drobný upomínkový předmět. Kromě prohlídky sídla Libereckého kraje budou mít návštěvníci možnost popovídat si s hejtmanem, členy rady kraje a vedením úřadu. Zpřístupněna bude také vyhlídka v 17. patře budovy, která skýtá nádherný pohled na široké okolí.

Program se chystá i na parkoviště krajského úřadu a do přilehlého parku, kde děti ocení skákací hrad a další atrakce. K vidění budou služební vozidla Integrovaného záchranného systému či Celní správy ČR, vystoupení mažoretek, taneční skupiny A-Styl Liberec, psovodů, ale také capoeiry v podání členů Vem Camará Capoeira. Představí se zde příspěvková organizace Libereckého kraje STŘEVLIK, dáleDDM Větrník a Tým silniční bezpečnosti. A další novinkou letošního Dne otevřených dveří je science show z letos otevřeného centra IQ Landia!

 

Markéta Dědková
oddělení tiskové a vnějších vztahů

Krajského úřadu LK

 

001

0001Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest