0001

Liberec – Krajská nemocnice Liberec odkupuje část firmy Česká sanita, která je největší dopravní zdravotní službou v regionu. Krajská nemocnice převezme od října nejen více než desítku sanitek společnosti, ale i její řidiče.

Cílem projektu je rozšíření a zlepšení služeb, servisu i komfortu pro pacienty a klienty největší nemocnice v kraji. Potvrdil to generální ředitel nemocnice Luděk Nečesaný. Kolik za Českou sanitu nemocnice zaplatí, však zatím sdělit nechtěl.

Sanitky prodala sama nemocnice

Paradoxem je, že soukromá dopravní zdravotní služba Česká sanita vznikla v říjnu 2005 na základě výběrového řízení. Své sanitky tehdy odkoupila právě od liberecké nemocnice, která je také největším klientem. Firma má dnes 11 sanitek a dva vozy na převoz krve. Pro krajskou nemocnici zajišťuje podle informací na svých internetových stránkách nejen převoz pacientů, ale i dopravu uvnitř areálu. Mimo to ale zajišťuje zdravotní dohled třeba na fotbalových zápasech v Liberci či Mladé Boleslavi a na dalších sportovních akcích. Více se dočtete zde.

Zdroj: Liberecký deník

Pin It on Pinterest