001Habartice (Frýdlantsko) – V soutěži Svazu měst a obcí ČR byl vyhlášen nejlepším starostou Libereckého kraje za roky 2010 až 2014. František Kryšpín v čele Habartic už ale stojí od roku 1991.

V čele Habartic stojí František Kryšpín více než třetinu života. Původně o to přitom příliš nestál. „Před revolucí jsem tu dělal tajemníka a po převratu jsem chtěl odejít. Lidé mě ale doslova „ukecali”, abych zůstal. Nikdo tenkrát nevěděl co a jak. Tak jsem na to kývl. A jsem tu dodnes,” říká. Teď si za své působení v čele malé vesnice vysloužil titul Starosta roku 2014 až 2014.

Čemu podle vás za ocenění vděčíte?

To je těžké říct. Hlavně proto, že už moje maminka mi říkala, že samochvála smrdí. Asi to bude tím, že tu práci už dělám nějaký pátek a je za mnou cosi vidět. Protože jen za odpracované roky se nedává. Líbilo se mi, co řekl prezident Zeman. Že si váží všech, kteří projdou druhým a dalším volebním obdobím. Protože starostou se může stát každý, kdo lidem něco naslibuje. Ale ti, kteří projdou vícekrát, už z toho naslibování musejí něco udělat, něco splnit. Tak jsem asi udělal a splnil.Více se dočtete zde.

Zdroj: Liberecký deník

Pin It on Pinterest