001

LIBERECKÝ KRAJ – Tři kluci, čtyři kolektivy a osm děvčat. Takové je složení 15 finalistů letošního ročníku Zlatého oříšku Libereckého kraje. O tom, kdo získá prestižní cenu Zlatého oříšku, bude bohatší o 25 tisíc korun a postoupí do celostátního finále, rozhodne odborná porota již tuto neděli, 28. září.

V rámci finálového večera, který se stejně jako v loňském roce uskuteční v českolipském KD Crystal, se každý z finalistů porotě představí. I letos je složení finálové patnáctky pestré, bude se tak zpívat, hrát na hudební nástroje, předvádět karate, mluvit o šachách, plavání, biologickém kroužku, k vidění bude také mažoretkou sestava nebo country tance. Stejně tak jako obory, kterým se děti věnují, jsou různá také města, ze kterých pocházejí. Největší díl si pro sebe ukrojili domácí, českolipští. Mezi finalisty však budou také děti z Liberce, Jablonce nad Nisou, Nového Boru nebo třeba Dubé.

O vítězích rozhodne odborná, jedenáctičlenná porota. Jejími čestnými předsedy budou ředitel soutěže Jiří Kotmel a starostka České Lípy Hana Moudrá. Dalšími členy poroty jsou místopředsedkyně Českého statistického úřadu Eva Bartoňová, krajská radní Alena Losová, šachista Viktor Novotný, herec Jarek Hylebrant, modelka a Miss ČR Kateřina Průšová, manažer Petr Svoboda, plavkyně Petra Chocová, tanečnice Tereza Bufková a kanoista Michal Šrámek. Finálovým večerem provede stejně jako v loňském roce Honza Musil.

Finalisté:
Kateřina Bezányiová (biologie, Jablonec nad Nisou)
Veronika Bláhová (plavání, Nový Bor)
Country Road (taneční kroužek, Česká Lípa)
Ekokřečci (ekologický kroužek, Česká Lípa)
Natálie Hrušková (karate, Dubá)
Křížaly (orchestr, Liberec)
Jiří Liška (šachy, Sosnová)
Daniel Matějča (hra na housle a bicí, Liberec)
Mažoretky Rytmic (mažoretkou sport, Česká Lípa)
Daryna Naboichenko (plavání, Česká Lípa)
Adéla Šinerová (karate, hra na kytaru, recitace, Nový Bor)
Michaela Smolíková (tanec, Česká Lípa)
Adrea Vykysalová (mažoretkou sport, Česká Lípa)
Karolína Wildmanová (zpěv, Nový Oldřichov)
Jiří Srb (volejbal, Česká Lípa)

 

Autor / zdroj: Kristýna Brožová

Pin It on Pinterest