untitledKRAJ – Hovořil o počtech policistů, bezpečnostních tématech, ale i prevenci.

V rámci svých výjezdních cest po jedntolivých městech a obcích Libereckého kraje navštívil ve středu krajský policejní ředitel plk. Mgr. Vladislav Husák starostu obce Habartic pana Františka Kryšpína. “Setkávat se a jednat se zástupci obcí je rovněž jednou z hlavních priorit vedení krajského ředitelství. Vzájemná komunikace je velice důležitá a žádoucí i s ohledem na řešení různých bezpečnostních problémů a jedině tak může spolupráce dobře fungovat,” sdělil hned v úvodu své návštěvy plukovník Husák.

Důvodem návštěvy krajského ředitele bylo ale i osobní poblahopřání starostovi za získání velice prestižního ocenění. V soutěži Svazu měst a obcí ČR byl vyhlášen nejlepším starostou Libereckého kraje za roky 2010 až 2014. Ocenění si přebíral přímo na Pražském hradě.  . .

Policejní ředitel seznámil vedení obce, v čele se starostou Kryšpínem, s vývojem početních stavů policistů a policistek v Libereckém kraji, zmínil i situaci s počtem policistů v regionu Frýdlantska a seznámil přítomné se záměry policie. Rovněž hovořil o bezpečnostních tématech. Přítomné informoval o vývoji trestné činnosti, kdy jenom v obci Habartice došlo v roce 2012 ke dvěma desítkám trestných činů, přičemž do současné doby mají počty trestných činů spíše klesající tendenci. “V letošním roce řeší policisté na Habarticku devět trestných činů”, sdělil plukovník Husák.  Ředitel informoval vedení obce i o stavu přestupků. “Nejvíce se ve statistikách projevují přestupky proti bezpečnosti a plynulosti silničního provozu,” upřesnil. To bylo také jedno z témat, které, jak zmínil starosta Kryšpín, je pro obec palčivým problémem. Nastínil zejména možná dopravní opatření, která by eliminovala přestupky související s překračováním rychlosti. V této souvislosti navrhl policejní ředitel podporu a spolupráci při jednáních týkajících se právě projednávání a řešení dopravní situace v Habarticích.

V závěru schůzky hovořili oba muži o prevenci. Shodli na tom, že právě prevence je velmi potřebným a efektivním prvkem, díky kterému se zvyšuje pocit bezpečí občanů Habartic,  a tím i komfort jejich života. Zejména se osvědčila kompenzační opatření v podobě společných česko-polských hlídek, kdy policejní ředitel přislíbil jejich vyšší četnost. “Samozřejmě tomu budou předcházet i jednání s polskou stranou”, dodal.

24. 9. 2014
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest