001

LIBEREC – Vznik domova pro seniory, kteří trpí Alzheimerovou chorobou či jinou formou demence ve vyšším stadiu onemocnění, finančně podpoří statutární město Liberec. Liberečtí zastupitelé schválili poskytnutí jednorázového příspěvku ve výši 750 tisíc korun pro organizaci Rodina24, která domov zakládá v jedné z vil v Masarykově ulici.

Příspěvek obdrží po předložení platného Rozhodnutí Krajského úřadu Libereckého kraje o registraci sociální služby.

Službu chce organizace začít poskytovat již od 1. ledna 2015. Předpokládaná kapacita domova je 39 lůžek. „Tento druh sociální služby v Liberci dosud chybí a přitom její potřeba je vysoce naléhavá. Domovy pro seniory s režimem zvláštní péče ve Františkově a Vratislavicích jsou plné a na místo v nich čeká dlouhá řada žadatelů. Je to také proto, že lidé s touto nemocí jsou kromě nemoci demence relativně zdraví a dožívají se často vysokého věku,“ uvedl náměstek primátorky Kamil Jan Svoboda.

Příspěvek statutárního města Liberce použije Rodina24 na vybavení domova, například repasovanými polohovacími lůžky, židlemi, stoly, na kuchyňské vybavení, noční stolky, skříně a podobně.

 

Autor / zdroj: Jan Král

 

Pin It on Pinterest