V květnu 2014 režisér Stanislav Adámek natočil frýdlanstkou extra třídu.  Na světě je úžasný medailonek, který zachycuje nejpodstatnější momenty z třičtvrtěroční práce žáků ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant, kteří významně přispěli k oslavám Frýdlantského millenia. Jejich projekt Návraty patřil k nejnavštěvovanějším výstavám pořádaným na radnici.

Extra třída je program pro školy v síti Rodiče vítáni, který vznikl z iniciativy EDUin, o.p.s. a Nadačního fondu Tesco. Zkráceně lze říci, že jeho cílem je motivovat žáky ZŠ (od 7. ročníků) a víceletých gymnázií pro přípravu a realizaci projektů, které budou mít pozitivní dopad na místní život v obci, kde se jejich škola nachází.
Projektem žáků ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant se stala putovní výstava Návraty, pořádaná u příležitosti Frýdlantského millenia. V květnu i červenci a srpnu měli návštěvníci  vestibulu frýdlantské radnice příležitost shlédnout výstavu ze záběrů historických pohlednic, mnohdy zachycujících taková místa ve Frýdlantě, která už zmizela nebo hodně pozměnila svou podobu a záběrů fotografií zachycujících současnou podobu a také proměnu Frýdlantu.
Projekt byl  vybrán do šesti, o kterých EDUin ve spolupráci s iniciativou Učíme se příběhy natočil krátký filmový medailonek.

Lucie Zralá, patronka projektu, by touto cestou ještě jednou ráda poděkovala dětem a všem, kteří k realizaci výstavy přispěli a podali pomocnou ruku.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest