001V rámci kadeřnického a kosmetického veletrhu World of Beauty and Spa Podzim 2014 se  v září v Praze – Letňanech konalo finále 5. ročníku kadeřnické soutěže Inspirace 2015.

Na stupínek nejvyšší vystoupila učitelka odborných předmětů SŠ gastronomie a služeb v Liberci Eliška Hanzlíková.

Jak potvrdili sami porotci, hodnocení pro ně bylo náročné, avšak na prvních třech místech se shodli. Druhá skončila Zlata Helebrantová (Kralovice) a 3. místo obsadila Eliška Smrčinová (Miličín).

„Moje kolegyně Eliška Hanzlíková v oboru pracuje 8 let. Své vítězství v soutěži chápe především jako motivaci pro své studenty, aby věděli, že je možné se celý život ve svém oboru zdokonalovat,“ gratuloval ředitel školy Zdeněk Šlaich s tím, že vítězka soutěže získala 25 tisíc v hotovosti a 25 tisíc v poukázkách na kadeřnický materiál.

„Dále má také možnost se zúčastnit mezinárodní soutěže v Norimberku,“ dodal.

Podle něj se každý rok soutěže liší zaměřením. Letos se poprvé nestříhalo. Pořadatelé zvolili jako téma společenský účes s atypickým těžištěm nad čelem. Z několika desítek zaslaných fotografií vybrali hodnotitelé na začátku července 14 nejoriginálnějších účesů a jejich autory pozvali do finále.

Finalisté měli k dispozici časový limit 45 minut. Modelky nastoupily se suchými, hladce dozadu sčesanými vlasy. Úkolem kadeřníků bylo za pomoci podložek, pérek a vlásenek učesat co nejčistěji výčesy.

„Podstatná byla také jeho originalita a náročnost,“ připomněl ředitel.

„Takové vzory pro žáky, učně a studenty potřebujeme. Elišce Hanzlíkové děkuji a přeji mnoho dalších úspěchů ve škole i na soutěžích,“ přidala se s gratulacemi krajská radní pro školství Alena Losová.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
485226302 / 739541588

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest