001

V rámci pracovního setkání v Liberci navštívili zástupci českých a německých knihoven zainteresovaných v projektu „Česko-saská síť knihoven – Informace bez hranic“ také libereckou radnici.

Objednávání knih ze spolupracujících knihoven rychlejší cestou a zdarma či nákup několika stovek odborných zahraničních elektronických knih. To jsou dvě hlavní výhody, které přinesla Krajské vědecké knihovně v Liberci účast v mezinárodním projektu Česko-saská síť knihoven – Informace bez hranic. Knihovna se do něj zapojila spolu s dalšími třemi institucemi, a to Technische Universität Chemnitz – Universitätsbibliothek, Hochschule Zittau/Görlitz – Hochschulbibliothek a Univerzitní knihovnou Západočeské univerzity v Plzni.

Ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci Blanka Konvalinková připomněla gró projektu.

„Projekt Česko-saská síť knihoven – Informace bez hranic se týká studentů, proto zahrnuje především univerzitní knihovny. Jako jeden z partnerů se jej účastníme i my. Cílem je především prohloubit vzájemnou spolupráci zúčastněných knihoven, zjistit, jak to v jednotlivých knihovnách funguje a nabyté znalosti a zkušenosti pak promítnout do kvality poskytovaných služeb,“ konstatovala Blanka Konvalinková.

V rámci projektu, který probíhá od 1. prosince 2013 a skončí 30. listopadu 2014, se uskutečnilo hned několik workshopů s tématy elektronických knih a fungování a řízení knihoven v současném světě. Pracovníci zapojených knihoven se také zúčastnili vzájemných pobytových stáží, kdy měli možnost se seznámit s fungováním jiných knihoven. Součástí projektu jsou i Dny knihoven zaměřené na vysokoškolské studenty.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
485226302 / 739541588

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest