001

LIBEREC – Putovní výstava, která nadchla už tisíce dětí i dospělých v několika českých a moravských městech, se na skok přemístila do libereckého obchodního centra NISA. V období od 1. do 22. října jsou v prvním patře nákupního centra k vidění interaktivní panely zábavně-naučné výstavy „Poznávej s IGRÁČKEM“.

Světem kuriozit, optických klamů, fyzikou, zeměpisem i říší zvířat provede malé i velké zvědavce známá postavička IGRÁČEK. Nabyté vědomosti si návštěvníci mohou následně

ověřit prostřednictvím zábavných kvízů. Celá výstava v OC NISA je přístupná zcela zdarma. Putovní expozici, která cestuje po celé České republice, připravila společnost EFKO, český výrobce her a hraček.

„,Interaktivní výstava zpříjemní návštěvu OC NISA všem dětem, které touží po poznání,“ říká Miroslav Kotík, majitel společnosti EFKO. „Hravou formou si ověří fyzikální zákony, zákony optiky a mechaniky. A nejen to. Expozice Poznávej s IGRÁČKEM seznamuje ve zkratce všechny návštěvníky s okolním světem, který je plný dobrodružství,“ dodává Miroslav Kotík.

IGRÁČEK vysvětlí princip fungování času. Poradí, jak správně pečovat o tělo. Naučí rozpoznat zvířata podle srsti či peří a umožní nahlédnout do světa hudby, fyziky a optiky. To vše pomocí interaktivních prvků, mezi nimiž nechybí například funkční model srdce, hlukoměr, periskop a další exponáty, které děti zabaví na dlouhé chvíle.

Figurka IGRÁČKA byla poprvé vyrobena firmou IGRA v roce 1976. Od té doby prošla postavička výraznými inovacemi a její svět obohatilo mnohé originální příslušenství. I díky němu nadále tato legendární hračka přináší radost všem dětem, jimž umožňuje proniknout do světa fantazie, který je pro jejich vývoj velmi důležitý. V současné době se vyrábí mnoho variant IGRÁČKŮ. Nechybí mezi nimi pošťák, hasič, policista, ale i padouch nebo zahradník.

 

Autor / zdroj: Šárka Brožová

Pin It on Pinterest