0001

KUNRATICE U FRÝDLANTU – Také byste chtěli ochutnat domácí marmelády vařené v regionu? Přijeďte 8. listopadu v 15 hodin do Kunratic u Frýdlantu, právě zde se uskuteční již druhé kolo soutěže JamParáda 2014. Vyhlášení výsledků se koná v 17 hodin.

Nultý ročník občané obce zdařile připravili již v roce předchozím.

Konečný stav je 152 vzorků od 70 lidí z 30 obcí a měst ČR a dokonce i ze zahraničí.

„Každý účastník obdrží pamětní list s maličkostmi od sponzorů, včetně propagačních předmětů od Libereckého kraje,“ prozradil Milan Götz, starosta obce Kunratice s tím, že pořadatelé připravili zajímavou mapku, na níž jsou označena místa, odkud přišly vzorky marmelád a džemů.

Záštitu nad letošním ročníkem JamParády převzala Ivana Hujerová, radní pro regionální rozvoj, evropské projekty a rozvoj venkova, která, se také vyhlášení soutěže osobně zúčastní.

„Moje záštita JamParádě je symbolickou podporou obnovování tradic našeho regionu. Celá akce souzní se systémovou podporou regionálních výrobků, výrobců a tradičních řemesel a dovedností,“ vyjádřila se radní.

Občané Kunratic se tímto snaží obnovit marmeládovou tradici obce. Soutěž je otevřená pro všechny, kdo umí uvařit marmeládu, ať už místní nebo z daleka. Letos je soutěž s mezinárodní účastí – jeden vzorek dorazil také z Německa.

Regionálními sponzory akce jsou např. heřmanická sklárna Spider Glass, pivovar Albrecht z Frýdlantu či statek Agrofanda z Kunratic. Ten do soutěže věnuje poukazy na odběr čerstvě nadojeného mléka z vlastní produkce.

Autor / zdroj: Jiří Langer

 

Pin It on Pinterest