0001

Jednotné přijímací zkoušky, které jsou součástí přijímacího řízení do prvních ročníků středních škol zřizovaných Libereckým krajem v roce 2015, bude zajišťovat společnost www.scio.cz, s. r. o..

Na základě rozhodnutí Rady Libereckého kraje ze zasedání dne 4. 11. 2014 vybraná společnost zajistí tvorbu, distribuci, zpracování a vyhodnocení přijímacích testů.

„Liberecký kraj již před časem avizoval, že se nepřipojí k centrálním přijímacím zkouškám ministerstva školství a že stejně jako v předchozích pěti letech bude doporučovat ředitelům středních škol v kraji zapojení do jednotného testování v rámci krajského přijímacího řízení. Hlavním důvodem bylo to, že oproti pokusnému ověřování připraveným MŠMT se přijímací řízení v Libereckém kraji odlišuje šíří záběru testovaných, kdy jsou testováni uchazeči o všechny maturitní obory, tj. i uchazeči o obory vzdělání s talentovou zkouškou (umělecké obory a gymnázia se sportovní přípravou) a o obory nástavbového studia. Navíc také vedle ověřování znalostí z českého jazyka a matematiky, které je součástí pokusného ověřování, jsou testovány obecné studijní předpoklady, které dokáží v širší formě rozpoznat samotné studijní předpoklady žáka,“ vysvětluje rozhodnutí kraje Alena Losová, radní pověřená řízením resortu školství, mládeže a zaměstnanosti.

Společnost SCIO byla vybrána na základě vyhlášeného výběrového řízení na zakázku malého rozsahu. Ze čtyř oslovených subjektů, které požadovanou službu poskytují, jako jediná doručila nabídku. Jednotné přijímací řízení připraví pro Liberecký kraj za nabídkovou cenu 460.224 Kč včetně DPH

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
485226302 / 739541588

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest