001

LIBEREC – Zatímco pedagožka dohlížela v autobuse na děti, okradli ji kapsáři. Jejich tvář zaznamenala kamera v autobuse. Pokud dvojici poznáte, volejte linku bezplatného tísňového volání 158. 

Liberečtí policisté hledají dvojici, která zřejmě okradla učitelku základní školy při jízdě autobusem. Pedagožka i s dětmi nastoupila do autobusu městské hromadné dopravy – linky č. 16 – na zastávce v Ostašově – U Školy. Do autobusu přistoupilai zřejmě i velmi dobře sehraná dvojice – muž a žena. Oba využili toho, že se žena věnovala žákům a snažila se na všechny dohlížet. Oba si pak stoupli k jejím zádům, přičemž žena se na ní tlačila a odváděla pozornost od muže, který si mezitím vyhrnul rukávy, jednou rukou se držel a druhou měl volnou. Tou také během jízdy prohledával kabelku ženy, která se starala zejména o bezpečnost převážených dětí.

Dvojice byla evidentně úspěšná, neboť po vystoupení z autobusu, na zastávce Fügnerova, chtěla žena koupit další jízdenky, ale neměla čím zaplatit. V kabelce jí chyběla peněženka s dvanácti sty korunami, osobními doklady, doklady od vozidla a platebními kartami.

Průběh krádeže i toho, jak byla dvojice sehraná, zaznamenala kamera v autobuse. Díky ní mohou občané vidět oba podezřelé a poskytnout nám informace k jejich totožnosti, případně k jejich pohybu. Jakékoliv informace přijmou policisté na lince bezplatného tísňového volání 158.

Současně varujeme cestující v prostředcích MHD, aby věnovali zvýšenou pozornost svému okolí a hlídali si své osobní věci. Dvojice se může pohybovat i v jiných autobusových linkách či tramvajích.

Více fotografií najdete zde.

14. 11. 2014
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

 

Pin It on Pinterest