00000001

LIBEREC – Jak udělat trh práce na Liberecku lepším? Odpověď na tuto otázku Centrum Kašpar hledá i prostřednictvím kampaně Ušij tašku – zaměstnej člověka.

„Jsme nadšení, do kampaně nám lidé posílají nákupní tašky z celé republiky. Sešlo se více jak 200 ručně ušitých originálů. V některých dokonce lidé nacházeli vzkazy od těch, kteří tašky ušili. Jsme svědky nádherné vlny lidské solidarity, úplně nás to pohltilo. Děkujeme všem, kteří Centrum Kašpar podporují,“ řekla organizátorka akce Jana Matyášová.

Jarmila Levko, ředitelka Divadla F. X. Šaldy, provedla benefiční odpoledne svým slovem a atmosféra ji strhla. „Nečekala jsem, že tu bude tolik lidí, atmosféra s taškami je nádherná. Ta energie od dobrých lidí se na nás všechny přenesla. Sladit práci s péčí o děti nebo někoho z rodiny je dnes opravdu velmi složité. Jsem ráda, že jsem mohla podpořit akci, která pomáhá lidem najít to správné místo na trhu práce, a že jsou firmy, které chtějí dělat to nejlepší pro své zaměstnané.“

V sobotu akce vynesla více než 16 tisíc. Výtěžek benefice ještě není uzavřený. Některé z krásných tašek ještě hledají svého majitele a jsou k dipozici v Centru Kašpar. Akce tedy nekončí. Podpořit boj proti nezaměstnanosti lze i nadále pravidelným nebo jednorázovým darem na číslo sbírkového účtu 37 47 0217/0100. Centrum Kašpar inspiruje ve slaďování práce a rodiny a pomáhá lidem, kteří se dostali na okraj zájmu zaměstnavatelů. Od roku 2005 pomohlo více než 1000 ženám a mužům. Více jak 600 z nich našlo zaměstnání. Rekvalifikace úspěšně dokončilo 700 lidí. Více jak 40 firem získalo doporučení jak efektivně zavádět pružná pracovní místa, jak přilákat do firmy talenty a neochuzovat se o profesionály/ky ve svých oborech při odchodu na rodičovskou dovolenou nebo do důchodu. Centrum Kašpar také připravuje zaměstnavatele na nevyhnutelný nárůst starších zaměstnaných. Ukazuje, jak při řízení lidí zhodnocovat jejich rozmanitost.

„Centrum Kašpar je pro nás srdeční záležitostí. Před lety jsme jej založili právě s touhou pomáhat lidem s návratem na trh práce a dnes se ukazuje, že spolu s celou řadou vstřícných firem dokážeme dělat trh práce lepším,“ uvedla Ivana Sulovská, předsedkyně o. s. Centrum Kašpar.

Autor / zdroj: Jana Matyášová

 

Pin It on Pinterest