000000001

KRAJ – Na německém odpočívadle byl zavražděn polský občan. Státní zastupitelství vypsalo odměnu 5 000 Eur za informace, které by vedly k dopadení pachatele. Mohou pomoci i čeští občané?

Kriminální policisté z Korbachu, ze skupiny vražd, žádá českou veřejnost o pomoc v souvislosti s případem vraždy polského občana.

K vraždě, při níž byl zastřelen polský občan Ryszard FUDALA, došlo 7. října 2014 na spolkové dálnici A44 – odpočivadlo “Biggenkopf”, Kassel ve směru na Dortmund, u 34474 Diemelstadt (viz leták s informacemi pod článkem).

Za informace, které by vedly k pachateli násilného trestného činu, vypsalo Státní zastupitelství Kassel odměnu ve výši 5 000 Eur. Ve Spolkové republice Německo byly letáky vyvěšeny v oblasti 50 kilometrů až ke státním hranicích na všech čerpacích stanicích, parkovištích i nákladních nádražích automobilové dopravy. Plakáty vydala spolková policie v několika jazycích (PL, CZ, UA, SK, atd.), a to z důvodu, že na odpočívadle “Biggenkopf” se zastavuje velké množství cizinců.

Pokud by i čeští občané měli informace, které by německé policii pomohly s objasněním případu, je možné je předat policistům prostřednictvím linky bezplatného tísňového volání 158.

000001
16. 11. 2014
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest