001

KRAJ – Na celém území Libereckého kraje proběhne dopravně bezpečnostní akce zaměřená na dodržování pravidel v silničním provozu.

V souvislosti s předvánočním časem a v návaznosti na nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti v posledních dnech, proběhne v pátek 5. prosince 2014 v době od 17,00 do 21,00 hodin na celém území Libereckého kraje dopravně bezpečnostní

akce. Tato bude zaměřena zejména na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči vozidel před jízdou a během jízdy. Policisté se rovněž zaměří na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.

Řidiči se s policejní hlídkou mohou setkat jak ve městech, tak na hlavních, ale i méně důležitých silničních tazích. V průběhu akce budou také policisté kontrolovat používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, zákaz telefonování za jízdy, zda řidiči mají doklady, které jsou předepsané k řízení motorových vozidel, technický stav motorových a přípojných vozidel a na kontrolu osvětlení vozidel apod.

Cílem dopravních kontrol je působit na řidiče nejen represivně ale i preventivně a snížit tak nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti na silnicích našeho kraje.
05. 12. 2014
por. Jana Světlá
KŘP Libereckého kraje, koordinátor prevence

 

Pin It on Pinterest