01

Raspenava – Velké výročí 50 let oslavili raspenavští stolní tenisté. Velkou zásluhu na tehdejším rozvoji tenisu měli manželé Svobodovi, hlavně pak pan Svoboda, který učil žáčky zdejší ZDŠ prvním pingpongovým krůčkům.

Začátky na třech stolech

V roce 1964 se poprvé přihlásilo družstvo mužů do okresního přeboru. Zakládajícími členy byli Svoboda, Rieger, K. a V. Boháčové, Kábele, Sršeň, Plůta a Perončík. Zdejší základní škola několikrát vyhrála okresní soutěž o pohár Okresního domu pionýrů a mládeže v Liberci. Herna pro 3 stoly byla

umístěna v prostorách školního klubu, který byl vybudován po starém kině. Prvním a dlouholetým předsedou oddílu byl Otakar Rieger, funkcionář, trenér a hráč v jedné osobě.

V sezoně 1967/68 je pro velký zájem poprvé ustaveno i B družstvo, které hraje okresní přebor. První postup do krajských soutěží zaznamenal oddíl v sezoně 1965/66, druhý pak v sezoně 1968/69, kdy A družstvo po reorganizaci postoupilo do oblastního přeboru 1. třídy. V roce 1969 se prvně Rieger stává okresním přeborníkem. Více se dočtete zde.

Zdroj: Liberecký deník

 

Pin It on Pinterest