001BEDŘICHOV – Už jen tři týdny zbývají do prvního závodu SkiTour! ČEZ Bedřichovský Night Light Marathon odstartuje osmý ročník seriálu 30. prosince 2014, kdy se závodníci vydají na trasu Jizerské magistrály pod rouškou tmy. Organizátoři závodu si pro účastníky letošního ročníku připravili hned několik novinek.

ČEZ Beřichovský Night Light Marathon bude vůbec poprvé součástí seriálu SkiTour a v roce 2014 bude jeho prologem. Největší změnou bude návrat k tradiční trase, která vede z Bedřichova přes Kristiánov na Hřebínek a přes Novou Louku

zpět do Bedřichova. Mimo to došlo také ke změně kategorií. „Díky tomu, že závod přešel pod hlavičku SkiTour, budou moci i ženy jet dlouhou variantu závodu, ne jen poloviční trasu, jako tomu bylo doposud,“ vysvětluje ředitelka ČEZ Bedřichovského Night Light Marathon Jana Lhotová.

Na závod je v tuto chvíli přihlášeno zhruba 170 lidí. Mezi nimi i úspěšní čeští sportovci jako Martin Koukal nebo Jan Tománek. „Závod s lampičkami je úplně o něčem jiném než obyčejné závody ve dne. Člověk odjede na trati pár metrů a najednou je ve stopě úplně sám. V Bedřichově navíc panuje skvělá atmosféra. Tma a světýlka dodávají prostředí kolem i trochu romantiky,“ přibližuje mistr světa v běhu na lyžích Martin Koukal.

Handicapovaný reprezentant v handcyclingu Jan Tománek se chystá v rámci seriálu SkiTour objet tři závody. „Na běžkách cítím absolutní volnost, což je úplně super. Myslím si, že to může motivovat i další lidi, aby se začali věnovat běžeckému lyžování, byť jako favorizované disciplíně nebo jako doplňkovému sportu. Určitě to stojí za to!“ láká k běžeckému lyžování sedmadvacetiletý handicapovaný Tománek.

Pořadatelé ČEZ Bedřichovského Night Light Marathonu a ČEZ Jizerské 50 nespoléhají jen na přírodu. Jakmile to v pondělí ve večerních hodinách počasí dovolilo, rozjela se naplno sněhová děla na výrobu technického sněhu. „Počasí nám začalo konečně trochu přát a zasněžujeme, takže očekáváme velmi rychlý nárůst přihlášených,“ říká Lhotová.

Autor / zdroj: Šárka Kulhánková
 Zdroj: Regiony24.cz

Pin It on Pinterest