001LIBEREC – Po příchodu mrazivého počasí začátkem prosince bude v pátek 12. prosince 2014 večer zahájen provoz na sjezdovce a vleku F10. V provozu bude parkoviště P1, v případě naplnění kapacity bude otevřena TV cesta s možností parkování u tunelu na můstcích. Pokladna bude v provozu u vleku F10.

Pokud počasí a mráz dovolí, budou postupně v nejbližších dnech spouštěny i další sjezdové tratě v areálu.

Pro letošní rok je v areálu připraveno několik novinek. První z nich je přestěhování pokladny od parkoviště P1 přímo k vleku F10. Další novinkou jsou rodinné skipasy. Poslední novinkou je kombinovaný zvýhodněný produkt Z lyží do iQ LANDIE.

Novinky zavedené v minulých sezónách, mezi něž patřil dětský park Snow Kidz s pohyblivým kobercem, kolotočem a dalšími atrakcemi, ski bus zdarma na večerní lyžování od konečné tramvaje a zpět a v neposlední řadě skibus z Prahy přímo na sjezdovku, budou samozřejmě v provozu i letos.

I v letošní sezóně bude pro návštěvníky připraveno mnoho zajímavých akcí, mezi něž patří například poslední lednový den zábavné odpoledne pro rodiny s dětmi v prostorách dětského parku a poté na sjezdovce F10, na programu budou ukázky práce Horské služby, představení techniky lyžařského areálu, ukázky z historie lyžování či veřejný závod v obřím slalomu, celý program bude zakončen diskotékou a ohňostrojem. Další akcí bude i letos týden závodů lyžařské reality show pro veřejnost v rámci pořadu s ČT sport na vrchol. První únorový víkend se mohou návštěvníci těšit na jednu z vrcholných sportovních akcí roku 2015 a to Světový pohár ve skoku a závodě sdruženém v areálech na Ještědu a ve Vesci.

Ski areál Ještěd nabízí provozní dobu denně od 8.30 do 16.00 hodin a večerní lyžování od 18.00 do 21.00 hodin.

Další sjezdovky jsou v současné době uzavřeny, jakmile to počasí dovolí, bude zahájeno jejich intenzivní zasněžování tak, aby se sjezdovky mohly být co nejdříve k dispozici našim návštěvníkům.

Autor / zdroj: Zuzana Minstrová

 

Pin It on Pinterest