001

LIBERECKÝ KRAJ – Celkem u devíti nehod museli hasiči zasahovat o uplynulém víkendu v Libereckém kraji. Většina z nich byla se zraněním a řidiči bourali do lamp veřejného osvětlení, do svodidel či skončili se svým vozem mimo komunikaci na střeše nebo boku.

V neděli v 15:22 hodin byla hasičům ohlášená nehoda osobního automobilu Škoda Fabia v Dětřichově, kde ve voze převráceném na střechu údajně zůstal zaklíněný řidič. Při příjezdu hasičů byl muž venku, takže nakonec vyprošťovat nemuseli. Hasiči zajistili místo

nehody a po dohodě s PČR otočili auto na kola a vytáhli na komunikaci. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Raspenavy a dobrovolní hasiči z Frýdlantu.

Večer po půl desáté vyjížděli profesionální hasiči z Raspenavy k další nehodě, při které se osobní automobil otočil několikrát přes střechu a zůstal na boku. Událost se stala na silnici I/13 v části obce Albrechtice u Frýdlantu. Hasiči provedli protipožární opatření a i tentokrát obrátili vůz na kola a odtáhli ho k silnici. Řidič byl odvezen ZZS do frýdlantské nemocnice.

Autor / zdroj: Zdenka Štrauchová

 

Pin It on Pinterest