1Dvacáté výročí od vydání prvního alba oslaví kultovní liberecká skupina TĚLA koncertem v Home Credit Areně. V květnu vystoupí společně se zajímavými hosty a nabídne průřez více než dvacetiletou historií kapely.

TĚLA čeká jejich první aréna

Kdy – pá | 22. května 2015
Kde – Home Credit Aréna Liberec
Od – 19:30 hodin

Pro svůj výjimečný koncert si kapela zvolila výjimečný prostor – libereckou multifunkční Home Credit Arenu. „V takto velkém krytém prostoru budeme hrát poprvé. O to větší výzva to pro nás je. Jsme si ale jisti, že se s arénou skamarádíme – a že na to nebudeme sami,“ říká k volbě místa kapelník Luboš Beránek a fanoušky láká na opravdu speciální zážitek: „Na tomto koncertě zazní pestrý průřez naší tvorbou za 20 let od vydání první desky. A to nejenom v podání nás současných sedmi “TĚL” – pár písní si s námi zahrají i bývalí členové skupiny. Výjimečnost události podtrhne účast oblíbeného libereckého orchestru Big´O´Band, který představí několik našich skladeb v překvapivých orchestrálních aranžích.“

Koncert se uskuteční v pátek 22. května 2015 od 19.30 hod. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro za 290 Kč. Prvních 500 majitelů zakoupených vstupenek na pokladně v Home Credit Areně, obdrží exklusivní CD kapely Těla ZDARMA! Více informací naleznete na webech www.homecreditarena.cz a www.tela-liberec.cz.

Výběr z tvorby:

 

Něco málo o interpretech

Skupina TĚLA má od založení v roce 1992 na svém kontě stovky koncertů nejen v domácím Liberci, ale i v klubech a na festivalech po celé republice, holandské turné s místní kapelou či spolupráci s takovými jmény domácí scény jako jsou Michal Dvořák ze skupiny Lucie, Bára Basiková nebo zřejmě neoceňovanější česká jazzová zpěvačka Jana Koubková. Za dobu svého působení kapela vydala čtyři řadová alba i další nahrávky a po krátké odmlce se v roce 2010 vrátila k aktivnímu hraní. Zatím poslední řadové album Namále vydala skupina v roce 2013 v sestavě pod vedením posledního ze zakládajících členů, zpěváka a autora písní Luboše Beránka.

Stále oblíbenější liberecké hudební uskupení Big´O´Band je bigbandem, který se ve své tvorbě nabízí kromě tradičních bigbandových skladeb i moderní písně či netradiční úpravy. Big’O’Band se nebojí vystoupit z řady a chopit se neotřelých aranží, nebojácně vstupuje do vod popu, rocku, funky a obecně hudby, která je blízká především mladší generaci a uším s širokým hudebním záběrem. Kapela čítající na 20 členů, kterou vede od roku 2010 kapelník Marek Ottl, si fanoušky získává především nezměrnou energií a skvělou koncertní atmosférou, jíž zahrnuje své posluchače.

Zdroj: Liberec mě baví

 

 

Pin It on Pinterest