0000000000000001Flauto Collegium dokončuje nahrávání svého prvního CD a potřebuje sehnat finanční prostředky k vydání svého CD. V repertoáru souboru jsou skladby, které jsou určeny pouze pro příčné flétny. Konkrétní repertoár zahrnuje i skladby současných skladatelů.

Jak to začalo

V květnu 2007 jsem nastoupila jako učitelka na Základní umělecké škole ve Frýdlantu v Čechách. Vždy jsem chtěla založit komorní flétnový soubor, který by vystupoval jak v České republice, tak např. V Německu, Polsku. Po tříletém budování své třídy se mi to nakonec podařilo, a v září 2010 jsem založila komorní flétnový soubor. Začátky souboru byly velmi, ale velmi krušné, především na koncertech. Stávalo se nám, že jsme nedohráli skladbu až do konce anebo jsme neladili. Po roce tvrdé práce a dřiny, jsme se rozhodli mít jednou za měsíc celovíkendové soustředění, a vše se změnilo. Posluchačům se vystoupení líbila a koncerty začaly mít úspěch.

V současné době máme za sebou přes 80 vystoupení jak v České republice, tak i v Německu a Polsku.

Členky souboru jsou žákyněmi Základní umělecké školy ve Frýdlantu v Čechách. Repertoár souboru je od renesance až po současnou hudební tvorbu. Zajímavostí je i to, že hrajeme skladby současných českých skladatelů. Více se dočtete zde.

Zdroj: Hithit

Pin It on Pinterest