1Hejnice – V poslední době se množí dotazy, přání a požadavky na vyřešení autobusové čekárny v centru Hejnic kvůli velmi průvanovému prostředí. Když fouká a prší nebo sněží, tak do ní také fouká a prší či sněží z boku. Město o tomto problému ví. Žadatelé se odkazují na novou zastávku na Ferdinandově.

Problém je trochu někde jinde. Jde o to, že současná podoba čekárny byla zvolena před lety jako ta nejvíce blbuvzdorná

a vandalovzdorná. Až na počmárané lavice a sloupy tak dlouho vydržela. Všichni si pamatujete jak vypadala bývalá čekárna na starém nádraží, kam se normální lidé štítili jít schovat. Ani sousedství policejní služebny tomuto nešvaru nezabrání, stačí se podívat na sousední vývěsku kina, kde je dokonale zničeno sklo od poškrábání vandaly. Sami si zkusme sáhnout do svědomí, kdo náctileté vandaly okřikneme, když tam tropí nepořádek a něco ničí. Proto nemají ani respekt ze sousedství policie.
Abychom problém s průvanem a vodou vyřešili, zkusíme následovné. V nejbližších dnech dojde k uzavření zadní části zastávky provizorně dřevěnou deskou. V polovině roku bude v sousedním zeleném paneláku probíhat výměna oken a my následně tyto odstraněná ditermová skla osadíme do rámů na třech stěnách zastávky. Tušíme, že budou často terčem pomalování, ale snad k rozbíjení docházet tak často nebude.

Osazení jiného materiálu – plexiskla je výrazně finančně náročnější a nebylo s tím v rozpočtu počítáno, takže nejdříve vyzkoušíme toto řešení. Požádali bychom však v případě, že budete svědky vandalství na této stavbě, abyste zakročili, případně to řešili přes telefonát Policii ČR. Čekárna je primárně určena čekajícím na autobus a ne partám výrostků, kteří se nemají kde jinde scházet. Děkujeme za pochopení.

Pin It on Pinterest