1Skupina CiS s hlavním sídlem v Krefeldu pokračuje důsledně ve své politice životního prostředí a dle normy ISO 14001 nechala certifikovat svá česká výrobní stanoviště v Čechách. Certifikací jsme pověřili společnost SGS, která je světovou jedničkou v oblasti inspekce, verifikace, testování a certifikace. Tato společnost byla založena v roce 1878. Má přes 80 000 zaměstnanců a provozuje síť více než 1 650 kanceláří a laboratoří po celém světě.

„Životní prostředí, efektivnost využití energií a snížení CO2 jsou pro nás naléhavé a jsou pevnou součástí naši strategie“, Peter M. Wöllner, majitel skupiny CiS.

Již v roce 2012 se stal podnik členem WFF (World Forest Foundation) http://www.weltwaldklima.de a zajistil všechna německá stanoviště jako CO2-neutralní.

Spolu se vzděláním „European Energy Manager“ našich dvou dlouholetých zaměstnanců jsme prohloubili interní vědění o efektivnosti využití energií. CiS pracuje na dalším snížení spotřeby energií a tím na snížení emisí CO2.

Při příležitosti slavnostní výroční schůze „Senat der Wirtschaft“ bylo CiSu uděleno v listopadu 2013 vyznamenání jako první firmě v Německu za účinnou ochranu životního prostředí. Dr. Christoph Brüßel, člen představenstva „Welt-Wald-Klima-Initiative“ při „Senat der Wirtschaft“, předal panu Peterovi M. Wöllnerovi první vyznamenání od WFF.

„Z toho logicky a důsledně vyplynulo nechat naši firmu oficiálně certifikovat také v oblasti životního prostředí. Za profesionální přípravu a úspěšnou realizaci krátce před Vánocemi 2014 děkuji našemu manažerovi kvality panu Dipl.-Wirtsch.-Ing. Andreasi Schmidtovi, naší manažerce životního prostředí RNDr. Ivaně Eichlerové a jejímu týmu. Certifikát obdržíme v následujících týdnech a poté jej zveřejníme na našich homepage“, sdělil Wöllner.

CiS, jakožto uznávaný značkový výrobce kabelové konfekce, sází na trvalé koncepty, kvalitu, rychlost a spolehlivost služeb vůči svým zákazníkům. Z pohledu zákazníků se řadíme mezi nejlepší na trhu. Zákazníci především ocení aktivní přínos od CiSu k jejich „total cost of ownership“ a tím zvyšuje jejich konkurenceschopnost. Tuto pozici si chce CiS dále budovat v oblasti strojírenství, automatizace, medicínské techniky, řídící, měřící a regulační techniky, transportní a dopravní techniky, stejně jako nově v energetické technice a u techniky využívané v oblasti životního prostředí.

Zdroj: Peter M. Wöllner, CiS systems s.r.o.

 

Pin It on Pinterest