00001

Za loňskou výbornou reprezentaci Libereckého kraje poděkoval hejtman Martin Půta dobrovolným hasičům. Přátelské setkání se uskutečnilo minulý týden v sídle kraje.

V multimediálním sále hejtman přivítal členy Sborů dobrovolných hasičů z Těpeř, Poniklé, Bozkova, Smržovky, Jilemnice, Vratislavic a Frýdlantu. Poblahopřál jim za loňské dosažené úspěchy na Mistrovství ČR hry Plamen a na Mistrovství ČR v požárním sportu, odkud si týmy i jednotlivci přivezli několik medailí. Hejtman také ocenil jejich práci. „Činnost dobrovolných hasičů je velice záslužná, nesmírně si vážím jejich obětavé práce. Jsou to právě oni, kteří v obcích plní důležitou roli. Pomáhají občanům, věnují se mládeži, zasahují u mimořádných situací a spolupracují s profesionálními hasiči. Kromě toho se často starají o kulturní program tím, že pořádají různé bály a další akce,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Zvláštní poděkování patřilo Anežce Masné, člence Sboru dobrovolných hasičů Těpeře. V červenci loňského roku se zúčastnila Mistrovství světa v požárním sportu dorostu ve Svitavách. Mezi jednotlivci se ve své kategorii stala vicemistryní světa ve výstupu na cvičnou věž a mistryní světa v běhu na 100 m s překážkami. Se svým týmem pak dále získala zlaté medaile v disciplíně požární útok. V součtu umístění všech disciplín se družstvo rovněž stalo vítězem  ve své kategorii. Anežka se tak z domácího mistrovství světa vrátila jako držitelka 3 zlatých a 1 stříbrné medaile.

Loňský rok byl také velice úspěšný pro Šárku Jiroušovou, členku Sboru dobrovolných hasičů Poniklá. Její oblíbenou disciplínou je běh na 100 m s překážkami, je držitelkou ženského národního rekordu v této disciplíně. Na svém kontě má vítězství na Mistrovství republiky, v závodech Českého poháru, a je považována za světovou rekordmanku s časem 17:00 s v běhu na 100 m překážek s vysokou kladinou – tohoto času dosáhla na hasičské olympiádě ve Francii. Vloni Šárka vylepšila halový rekord na 16,94 s, zvítězila v běhu na 100 m s překážkami na Mistrovství ČR v požárním sportu v Českých Budějovicích a sezonu ukončila celkovým prvním místem v Českém poháru.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest