00000000000000000000000000001Co očekáváte od závodu?

Když jedete na závod, můžete jet jako favorit, jako nováček, jako průměr, a nebo můžete jet jako účastník.

Předsudky, očekávání

Čekat, že za měsíc vyhraju závod na 100m je pravděpodobné jako vyhrát 10 milionu ve sportce, jinými slovy měsíční čekání a poté následné zklamání. A tak nečekám a především neočekávám nemožné.

Nedávno jsem se dočetla, že to, co dokážete popsat slovy, toho dokážete dosáhnout. Dle Richarda Bransona, majitele společnosti Virgin, postačuje 5 slov, aby si každý vytvořil svůj svět tím, že ho pojmenuje. A pokud to každý dokáže, pouze pěti slovy popsat co je, stvoří sám sebe a bude sám sebou, bez očekávání, bez zklamání, bude JÁ.

V běžeckém světe bychom se mohli setkat s pěticí slov v podobě: Denně běhám pro lepší výkony. Můj život je založen na běhu. Každý den věnuji běhu hodinu. Atd. Jaká slova tvoří Váš svět?

Můj svět, mé JÁ: Běhám, jím, učím, ráda mám… 5 slov, které vystihují můj život.

Běháním věta začíná, mám končí. Mám není o vlastnění, mít, vlastnit, materiálně se zabezpečit. Mám se pojí s předchozím čtvrtým slovem ráda. Spojení ráda mám je závěrem předchozích slov, které jsou mojí každodenní náplní vždy v určitém zastoupení.

  1. Běhám.

Běhám ráda, běhám ráda,… slova, která si opakuji při závodech, kdy už nemůžu a nejradši bych se zastavila, sundala boty a cíl ani neprotnula…

Miluju běh, miluju běh… slova, která si opakuji každý den, kdy vybíhám, kdy relaxuji, kdy se dívám na fotky z běhu, kdy nemohu díky zranění vyběhnout a kdy po protnutí cílové čáry zažívám pocity štěstí a endorfiny se vyplavují, aby mě svou přítomností zpříjemňovaly další hodiny dne.

Ať se jedná o „rád“ či „miluju“, běh se stal součástí mého života, stal se součástí mého já. Kdy jsem nakupování lodiček částečně vyměnila za nakupování běžeckých bot. Nutné dodat, že výměna je nyní v poměru 40:60 pro běžecké boty. Zaběhla jsem v loňském srpnu prvních 10km v kuse, poté závod na 10km, 21,5km a na jaře i 42,125km…a posléze jsem objem naběhaných kilometrů na měsíc převedla na objemy týdenní

  1. Jím

Jím, každý jí a každý jí po svém, má jiné chutě, jiné stravovací návyky. A jak jsem před rokem přišla k běhu, přešla jsem i na jiné „jím“. A postupně Vás se svým „JÍM“ budu seznamovat, abyste se vzájemně poznaly a bylo nám všem dobře a byly jsme krásné a hlavně zdravé.

  1. Učím

Bude vám to připadat zvláštní, ale já miluju učení. Učení není mé zaměstnání, je to koníček, který mi dává možnost předat znalosti dalším lidem, ať již z oblasti matematiky, ekonomie či marketingu, a to s humorem a elánem, aby to byl koníček i pro stranu, která mé znalosti přijímá. Avšak je ještě jedna forma učení, a to sebevzdělávání. Je úžasné rozšiřovat si obzory, o to co Vás zajímá, co Vás baví, ať již je to z oblasti sportu, ekonomie či stravy. Rozšiřuji si stále obzory v oblasti ekonomické, dopisuji disertační práci na ekonomické fakultě na Suchdole. Avšak nejen ekonomikou živ je člověk, a tak jsem si v létě rozšiřovala obzory také v Holandsku, kde jsem studovala právě stravu a zdravý životní styl v Kushi institutu. I o tyto informace se s Vámi ráda podělím.

  1. Ráda mám

Jak již bylo řečeno, ráda mám se pojí s předchozími body a také spojuje oblasti, které se nevešly do pěti slov a které opravdu „ráda mám“. Patří sem moje rodina, moji přátelé, práce, víkendy strávené na chalupě, další druhy sportů, jako TRX, kde jsem zároveň osobním trenérem, in-line brusle, skejtové běžky, snowboard, lezení do hor, kolo, kruhové tréninky… od sportu pryč, potřebujeme doplnit energii, a čím jiným, než kvalitní stravou, kterou také ráda mám a ještě raději ji připravuji a vymýšlím své vlastní recepty.

Na první seznámení jsem Vám toho řekla určitě více než jste čekaly 🙂

………………………

Jméno: Ing. Kateřina Kašparová
Věk: 28 let
Strava: pestrá, barevná a zdravá
Zvláštnosti stravy: sama jím pouze stravu rostlinnou
Sport: běh, trx, inline, kolo, lezení do hor, snb, běžky, kruhové tréninky
Vzděláním: ekonom
Pracovně: obchodně-technický specialista
Volnočasově: učitelka matematička, propagátorka zdravého životního stylu, autorka osobních článků
Astrotyp: kůň se třemi ohni
Povahou: energicky usměvavá, živá

Pin It on Pinterest