000000001

Mnozí jistě znáte ten nepříjemný pocit, když zjistíte, že jste ztratili nebo vám byl odcizen mobilní telefon. Jsem zaměstnancem Městského úřadu Frýdlant na úseku přestupků a téměř denně se setkávám s takovými případy. V pátek 6. února 2015 jsem však takovou situaci zažila na vlastní kůži.

Kolem 11.00 hodiny jsem se vydala do města, kde jsem v prodejně zjistila, že v kabelce nemám svůj mobil. I přes důkladné prohledání, kdy mi často mobil v kabelce někde zapadl, jsem ho však nenašla. Zapátráním v paměti jsem

zjistila, že jediné místo, kde mohlo ke ztrátě mého mobilu dojít, je místo přímo před mým bydlištěm, kde jsem měla kabelku naposledy otevřenou. Avšak po návratu na inkriminované místo, zde mobil již nebyl.

Chvíli předtím ho zde totiž objevili strážníci městské policie. Tito lustrací v mém telefonním seznamu zjistili kontakt na mou matku, které zatelefonovali a vysvětlili jí situaci. Matka poté kontaktovala mého manžela a sdělila mu, že můj mobil má policie. Sice neupřesnila jaká, takže jsem nejprve celá natěšená zavítala na Policii ČR, kde mi bylo sděleno, že můj mobil našla zřejmě městská policie.  A tak tomu i bylo a strážníci mi můj mobil předali v pořádku zpět.

Celá „pátrací akce“ trvala necelou hodinu a já opět měla svůj mobil pod kontrolou. A to jen díky pohotové reakci strážníků městské policie, kterým bych touto cestou chtěla ještě jednou moc poděkovat.

A všem, kterým se podobná situace stane, čímž nechci nic přivolávat, přeji, aby i jejich případ dopadl na jedničku jako ten můj!!!


Ilustrační foto: MP LBC
Frýdlant 09/02/20154
dm

Zdroj: Město Frýdlant

 

Pin It on Pinterest