00000000000000001

LIBERECKO – Frýdlantští policisté dopadli čtveřici mužů, kteří v úterý 10. února 2015 kradli železný šrot v Tovární ulici ve Frýdlantu. 

Netrvalo dlouho a policisté z obvodního oddělení ve Frýdlantu jim byli v patách. Řeč je o čtveřici mužů, kteří se vydali v úterý 10. února 2015 téměř v pravé poledne krást železný šrot z již nefunkčního závodu v Tovární ulici ve Frýdlantu. Muži ve věku 20, 20, 21 a 38 let odcizili v tomto areálu společně železný šrot o váze 280 kg. Tento šrot následně 38letý s 21letým mužem z uvedené čtveřice prodali do sběrny druhotných surovin ve Frýdlantu. Za tento odevzdaný sběr obdrželi přes 1 tisíc korun. Ještě téhož dne skončila čtveřice mužů na policejní služebně.

Zatímco tři z pachatelů se dopustili pouze přestupkového jednání a obdrželi od policistů blokovou pokutu, jeden z mužů nevyvázne z krádeže jen tak snadno. Jedná se o jednoho z dvojice 20letých mužů, který se již v minulosti dopustil majetkové trestné činnosti a byl za ni již soudně trestán uložením trestu obecně prospěšných prací o výměře 120 hodin. Policisté mu nyní sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který mu nyní hrozí až tříleté vězení.

Odcizený šrot se podařilo policistům ve sběrně zajistit a po zadokumentování bude následně předán zpět poškozené firmě.
11.2.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest