01Celonárodní soutěž ŽENA REGIONU je vyhlašována od roku 2009 a je určena pro všechny ženy, se kterými se denně setkáváme a které mnohdy dosahují jedinečných výsledků nejen ve své profesi, ale aktivně se podílejí i na veřejném životě, tvoří hodnoty, pomáhají ostatním a ještě při tom všem zvládají péči o rodinu.

Tyto ženy se na Vás neusmívají z  obálek módních a lifestylových časopisů, nebo je nenajdete v žebříčku nejbohatších a nejúspěšnějších lidí, ale své bohatství mají někde jinde – rozdávají úsměvy a otevírají svá srdce těm, kteří potřebují jejich pomoc a pozornost.

Jejich úsilí a činnost mnohdy postávají skromně v koutě, své úspěchy ne vždy ventilují do světa, a tak veřejnost a média o jejich smysluplných aktivitách nemají sebemenší tušení.

Naším cílem je toto změnit!

Za Liberecký kraj je nominována Kateřina Vojáčková

0000000000000000001Profese: majitelka útulku Azylpes

Čerstvě devětatřicetiletá Kateřina Vojáčková žije v obci Krásný Les nedaleko Frýdlantu. Odmalička milovala psy. Často se stávalo, že se při venčení svého pejska ujala nějakého opuštěného. Rodina se o něj vždycky postarala. Když jí bylo šestnáct let, založila se svou rodinou psí útulek Azyl Pes, kde rodičům pomáhala. „Původně jsme chtěli udělat útulek z naší chalupy, nakonec jsme se rozhodli koupit starý dům s pozemkem. Stodolu a chlévy jsme předělali na kotce, dům prošel rekonstrukcí. A budujeme tu stále,“ sdělila Kateřina. Kateřina je vojákem z povolání. Vždy si přála být psovodem, jenže na vojně si člověk vybírat nemůže. Stala se tak spojařem, což ji ale nenaplňovalo. Nakonec se začala plně věnovat útulku. Před pěti lety jí zemřela maminka a tatínek se odstěhoval. Kateřina tak útulek zcela převzala. Od založení útulku se rodině podařilo umístit do nových domovů asi tři tisíce pejsků a osmdesát koček. Loni prošlo útulkem 186 psů. Kapacita je 26 psů, často je jich tu ale i více. „Jsou tu pejsci, které někdo týral, vyhodil na ulici, nechtěná štěňata nebo psi, kterým umřel majitel,“ přiblížila Kateřina, která tráví v útulku asi šestnáct hodin denně. Má dvě zaměstnankyně, které jí s chodem pomáhají. Dobrovolníci z Frýdlantska psy venčí. Kateřina má tolerantní rodinu, která její péči o psy podporuje. Osmiletá dcerka dokonce jezdí s maminkou na umisťovací výstavy. Kateřina je obětavá a věnuje se i zvířatům, které se jí již podaří umístit. „Tím, že najdeme pejskovi nový domov, naše páce nekončí. Mám i poradnu, kde vysvětluji lidem, co se psa ujmou, jak se o něj starat a pomáhám jim,“ dodala Kateřina.

Hlasovat pro Kateřinu Vojáčkovou můžete zde.

Zdroj: Žena regionu

Pin It on Pinterest