0000000001

JABLONECKO – Od sobotní jedenácté hodiny večer pátrají policisté a členové Horské služby po 57letém muže, který se z horské chaty Smědava nevrátil zpět do bydliště v Desné. Po muži pátraly desítky policistů, členů Horské služby, psovodi, ale i policejní vrtulník. Vše bylo zatím neúspěšné.

Policisté pátrají po 57letém muži z Jablonecka, který v sobotu nedorazil z horské chaty do bydliště. Více informací o hledaném muži naleznete na tomto odkazu:

http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=6560215151804

V případě, že již odkaz nebude aktivní, byla osoba nalezena a pátrání odvoláno.

Od soboty jedenácté hodiny večer pátrají policisté a členové Horské služby po 57letém muži z Desné. Jeho pohřešování nahlásila rodina kolem půl jedenácté večer téhož dne policistům. Muž měl kolem čtvrté hodiny odpoledne odejít z horské chaty Smědava a zhruba po třech hodinách dorazit domů, do Desné. Muž ale nepřišel, proto se rodina obrátila na policisty. Od noci do tří hodin nedělního rána pátrali po muži členové Horské služby spolu s policisty z jabloneckého výběžku, z pátracího a eskortního oddílu a psovodi. Po muži pátrali zejména na sněžných skútrech, a to s ohledem na náročný a členitý terén. V neděli v devět hodin ráno byla zahájena další pátrací akce, do níž byl zapojen i vrtulník Letecké služby Policie ČR. Ani bezmála dvouhodinové propátrávání terénu vrtulníku s termovizí nepřineslo žádné pozitivní výsledky. Následně pak pokračovalo i pozemní pátrání. Policisté spolu s Horskou službou prověřili spoustu přístupových cest, pěšin, objektů, muže se ale nalézt nepodařilo. POPIS: Muž měl mít na sobě delší zelenou zimní bundu, šedé tepláky či kalhoty a černé kotníkové boty na zip. Na hlavě měl mít buďto třícípou čepici, nebo klobouk. Muž se léčí s lehčí psychickou nemocí, na kterou užívá 2x denně léky. Ty u sebe ale zřejmě nemá. Policisté mají velmi ztíženou práci zjistit, kde by se mohl pohybovat. Nemá u sebe ani mobilní telefon, který by mohli zaměřit. Muž je spíše samotářské povahy a nepodniká turistiku. Jakékoliv informace k pohřešovanému muži lze volat na linku bezplatného tísňového volání 158, nebo je možné kontaktovat jakéhokoliv policistu.

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest