01LIBERECKÝ KRAJ – Chcete zjistit, kolik bylo v Libereckém kraji uloveno muflonů, sklizeno hrušek a jablek nebo vypůjčeno knih? Zajímá vás průměrná teplota vzduchu, věkové složení obyvatel, ceny potravin v porovnání LK a ČR, emise či průměrná délka slunečního svitu na naší obloze?

Na tyto a mnohé další všetečné otázky pomáhá hledat odpovědi nová publikace nazvaná Liberecký kraj v číslech,

kterou vydal Krajský úřad Libereckého kraje, Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů – oddělení rozvojových koncepcí.

“Publikace se snaží přeměřit a přepočítat Liberecký kraj v podstatě od hlavy k patě, nebo chcete-li od severu k jihu, prostřednictvím čísel,” uvedla krajská radní Ivana Hujerová s tím, že útlá knížečka se snaží přinést ucelený pohled na Liberecký kraj a podat stručný a rychlý přehled statistických údajů za území nejen kraje, ale také v porovnání s Českou republikou a v několika základních ukazatelích i s ostatními kraji.

Publikace je tematicky rozčleněna do 22 kategorií (např. Mezikrajské srovnání, Obyvatelstvo, Vzdělávání, Zdravotnictví, Cestovní ruch, Zemědělství a lesnictví, Bezpečnost, Životní prostředí a další) a veškerá data jsou zpracována především formou tabulek a grafů. Statistická data jsou nejaktuálnější dostupná v době zpracování publikace, tj. leden 2015, a jejich dodavatelem je z převážné většiny Český statistický úřad – Krajská správa ČSÚ v Liberci a www.czso.cz.

Autor / zdroj: Jiří Langer

 

Pin It on Pinterest