0000000000000000000000001

Ilustrační foto: Axel Schwenke / Flick.com


Zítra, 20. 2. si připomínáme Světový den sociální spravedlnosti, jehož hlavní myšlenkou je solidarita s potřebnými. Máte doma věci, které Vám již neslouží, ale někomu dalšímu by ještě mohly být užitečné? Prodlužte jim život a darujte je! U Vás doma bude více místa a ještě tím někomu uděláte radost.

NEPLÝTVEJTE – POMÁHEJTE!

Máte doma nepotřebné věci?

Nechcete je vyhodit? Prodlužte jim život a darujte je! U Vás doma bude více místa a ještě tím někomu uděláte radost 🙂

ELEKTROSPOTŘEBIČE:

Malé elektrospotřebiče sbírá iQlandia Science Center Liberec, která je používá při svých workshopech a výukových hodinách. Doporučujeme předchozí telefonickou domluvu. V případě nezájmu je samozřejmě možné elektrospotřebiče vracet do elektroprodejen nebo sběrného dvora (Ampérova ulice).

Kontakt: iQlandia Science Center Liberec, Nitranská 10, Liberec, tel: 486 103 090, www.iqlandia.cz

 

KNIHY:

Nepoškozené publikace můžete věnovat Krajské vědecké knihovně v Liberci.

Kontakt: Krajská vědecká knihovna, Rumjancevova 1362/1, Liberec 1, tel: 482 412 133, www.kvkli.cz

 

Dětské knihy můžete také darovat Komunitnímu středisku Kontakt, které je předá dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí. Akce probíhá do odvolání.

Kontakt: Centrální klub seniorů, Palachova 504/7, Liberec 1, tel: 485 244 992, www.ksk-liberec.cz

 

NOVINY, LETÁKY, STARÝ PAPÍR:

Staré tiskoviny je možné nosit do útulku, kde je upotřebí záchranná stanice pro své svěřence. Je nutné, aby se jednalo pouze o savý papír (noviny, letáky). Křídový papír nenoste-nesaje!

Kontakt: Centrum pro zvířata v nouzi při ZOO Liberec (útulek), Ostašovská 570, Liberec 11, tel: 485 106 412, www.zooliberec.cz/archa

OBLEČENÍ:

Ošacovací středisko Českého červeného kříže přijímá ošacení, které je čisté, neroztrhané a odpovídá módnímu trendu, jak ve střihu, tak v materiálech (nikoli např. oděv po prarodičích). Textil zavázaný v pytlích či taškách lze rovněž vhazovat do bílých kontejnerů na textil, odtud také poputuje na charitativní účely.

Kontakt:  Český červený kříž, Palachova ul. 504/7 (suterén budovy Liduška naproti zastávce MHD Šaldovo náměstí), www.cck-liberec.cz (ošacovací středisko)

POTRAVINY:

Potravinářský průmysl, hypermarkety a supermarkety mohou čerstvé výrobky stažené z regálů před vypršením trvanlivosti nebo výrobky neprodejné ale zdravotně nezávadné věnovat do Potravinové banky.

Veřejnost prosíme o účast při sbírkách trvanlivých výrobků v hypermarketech a supermarketech, zvlášť během posledního listopadového víkendu (evropská sbírka).

Kontakt: Potravinová banka, Pionýrů 976, Liberec 6, www.potravinovabanka.cz/pb-liberec-o-s-/

RŮZNÉ:

Hrnky, skleničky, talíře, jídelní soupravy, nádobí, příbory, knihy, kočárky, dětské autosedačky, hračky, deky, polštáře, povlečení, prostěradla, záclony, závěsy a hlavně pánské boty, pokud jsou funkční: varná konvice, fén, kulma, rádio, tedy téměř cokoli (kromě nábytku) – to vše rádi přijmou v ošacovacím středisku ČČK.

Kontakt: Český červený kříž, Palachova ul. 504/7 (suterén budovy Liduška naproti zastávce MHD Šaldovo náměstí), www.cck-liberec.cz (ošacovací středisko)

Nenašli jste v přehledu věci, které přebývají právě Vám? Zkuste je nabídnout na portálu www.vsezaodvoz.cz nebo www.nevyhazujto.cz

DĚKUJEME VÁM, ŽE MYSLÍTE NA DRUHÉ.

Zdroj: Městské informační centrum Liberec,

 

Pin It on Pinterest