1

LIBEREC – Děti léčené na dětském psychiatrickém oddělení Krajské nemocnice Liberec strávily zajímavé dopoledne plné her i poznání v libereckém iQparku. Během návštěvy si malí pacienti spolu s učitelkami Základní školy při Krajské nemocnici Liberec vyzkoušeli interaktivní exponáty, zahráli si zábavné hry a vyslechli přednášku o statické elektřině.

Nejvíce času děti strávily ve třetím patře iQparku, kde si vyzkoušely například roli televizního hlasatele počasí, změřily rychlost běhu na závodní dráze a procvičily svou bystrost při řešení hlavolamů.

Rovněž se zúčastnily interaktivní přednášky o fyzice, kde se zábavnou formou seznámily s působením statické elektřiny. Návštěvu zakončily v největším stacionárním zrcadlovém bludišti ve střední Evropě.

“Pozvání do iQparku bylo pro děti příjemným zpestřením výuky. Hravou formou získaly nové zkušenosti a poznatky z různých oblastí vědy. Přínosná pro ně byla především interaktivní přednáška o statické elektřině, do které se mnoho z nich aktivně zapojilo. Návštěva však především přispěla k rozptýlení a dobré pohodě dětí při pobytu v nemocnici,” dodala Jitka Havlová, psycholožka z oddělení dětské psychiatrie Krajské nemocnice Liberec.

“Potěšilo nás, že malí pacienti spolu s pedagogy přijali pozvání do iQparku, a mohli tak u nás prožít dopoledne, které zpestřilo jejich pobyt v nemocnici a zároveň prospělo i školní výuce. Podpora obdobných projektů především v rámci Libereckého kraje je součástí naší dlouhodobé koncepce, ve které budeme nadále pokračovat,” dodal generální ředitel Centra Babylon Daniel Vajner. V lednu Centrum Babylon pozvalo na slavnostní otevření nové restaurace Nostalgia a do Lunaparku děti z dětského domova v Jablonném v Podještědí, předvánoční čas zpříjemnili vstupenkami do Aquaparku dětem z Kralup nad Vltavou.

Autor / zdroj: Michaela Vrbová

 

Pin It on Pinterest