Hejtmanský ples  ( FOTO Jaroslav  Appeltauer )

Jubilejní 10. hejtmanský ples, který se konal  27. února  v Clarion Grandhotelu Zlatý lev v Liberci, vynesl na dobročinné účely téměř 200 tisíc korun.

Zástupcům pěti humanitárních společností – Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje, o.p.s., Liberec, MAJÁK, o. p. s., Liberec, Tyfloservis, o.p.s., Krajské ambulantní středisko Liberec, SLUNCE VŠEM, zapsaný spolek, Turnov a Farní charita Česká Lípa ,předal hejtman LK Martin Půta a radní Petr Tulpa po 35 070 Kč ( celkem 175 350 Kč) . Dalších 20  tisíc Kč poputuje do Kryštofova Údolí na opravu sochy čurajícího voříška, kterou v minulých měsících poničil zatím neznámý vandal.

„Ukazuje se, že pořádání podobných charitativních akcí jako je hejtmanský ples, má svůj nepochybný význam. Za deset ročníků už bylo rozděleno  a na podporu činnosti  nejrůznějších zařízení sociálních služeb v kraji se rozdělilo již více než milión dvě stě tisíc korun, a proto  budeme v pořádání hejtmanských plesů pokračovat,“  zdůraznil hejtman.

Ti, kteří se plesu, přes horlivé výzvy  k bojkotu  této benefice z pera jednoho osamoceného komunálního politika, zúčastnili a zaplnili příjemně renovovaný sál a ostatní prostory hotelu, určitě nelitovali.

Slavnostním večerem slovem i zpěvem provázela Daniela Šinkorová, k tanci a poslechu hrál skvělý orchestr   Big‘O‘Band Marka Ottla, který kromě vlastního repertoáru dokázal výborně doprovázet i již jmenovanou Danielu Šinkorovou, ale také  swingovými melodiemi Jana Smigmatora, muzikálové  vystoupení Jana Kříže. Rockové písně  si muzikanty  s vervou sobě vlastní zazpívala i  Marta Jandová, skutečná hvězda večera a podle mínění moderátorky i Sluníčko.

Přítomní rovněž žasli  nad kouzelnickými triky mistra České republiky v mikromagii Štěpána Šmída,  tleskali vystoupení A – stylu, módní přehlídce i popůlnočnímu překvapení hejtmana, který s orchestrem věrohodně zahrál na saxofon  (z playbacku)..

Bohatý byl tradičně raut, nechyběly kulinářské speciality a regionální tombola,   které vévodily hlavní ceny v podobě živého selátka, kvalitně oškubané krůty, piva  z místních pivovarů a samozřejmě ojedinělé sklářské  a bižuterní výrobky z celého Libereckého kraje.

 „V roce 2016 na 11. hejtmanském plese nashledanou,“ rozloučil se Martin Půta s hosty, mezi nimiž nechyběli  krajský ředitel policie, velvyslanci, primátor Liberce, senátoři, krajští radní a náměstci, poslanci,  i bývalí, starostové obcí a měst  LK i ze Saska,  ředitelé krajských příspěvkových organizací a další vzácní hosté.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
485226302 / 739541588

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest