00001

LIBERECKO – Pachatele, kteří kradli 18. února 2015 v pravé poledne v ulici Tovární ve Frýdlantu, se podařilo dopadnout strážníkům Městské policie Liberec.

Dne 18. února 2015 skončili na policejní služebně obvodního oddělení ve Frýdlantu dva recidivisté, kteří se vydali v pravé poledne krást do areálu již nefungujícího podniku v ulici Tovární ve Frýdlantu. Dva muži ve věku 32 a 22 let v tomto areálu odcizili téměř 60 ks zámkové dlažby  tvaru “I” a způsobili tak majiteli škodu ve výši 500 korun. Dlažbu se snažili z místa odvést na kárce, avšak daleko s ní nedojeli. Muže zadrželi strážnici Městské policie Liberec a následně je předali státní policii. Oba dva muži měli však smůlu, neboť jejich jednání nemohli policisté v tomto případě posuzovat jako přestupek proti majetku, neboť se jednalo o dva nenapravitelné recidivisty. Oba dva již byli v minulosti v roce 2014 za majetkovou trestnou činnost soudně trestáni.  Okresní soud v Liberci jim uložil podmíněný trest odnětí svobody v trvání 9 měsíců.

Frýdlantší policisté oběma mužům sdělili ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který jim v tomto případě hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Odcizený materiál se díky výborně odvedené práci strážníků Městské policie Liberec mohl tak vrátit v pořádku zpět ke svému majiteli.
2.3.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest