0001

Frýdlant – Dobrovolná úklidová akce o sobotách 21. a 28. března 2015.

Každý občan našeho města, který chce uklidit nějakou část veřejných ploch, třeba před svým domem, se může přihlásit na Městský úřad Frýdlant, majetkosprávní odbor. Kontaktní osobou je Ing. Gabriela Součková, tel.: 482 464 016, email:gabriela.souckova@mu-frydlant.cz. Přihlásit se lze telefonicky nebo emailem vždy do pátku před plánovaným úklidem do 10 hodin.

Město potřebuje vědět předem, kde se mu bude shromažďovat mimořádný odpad – tzv. uliční smetky.

Přihlášení občané uklidí vlastními prostředky zvolenou plochu do soboty do 11 hodin a uliční smetky (prostě veškerý nepořádek smetený z chodníků a silnic) shromáždí tak, aby nepřekážely jízdě nebo chůzi. Pokud je to technicky možné, smetky budou soustředěny na hromádce na jednom místě.

Město Frýdlant pak na základě předem stanovených svozových tras tyto hromádky sveze a odstraní. “Věříme, že naši občané nejsou ke svému městu lhostejní a chtějí mít okolo svých domů čisto a uklizeno, bez prachu a smekavého posypového materiálu. Určitě v poslední dvě březnové soboty uvidíme po Frýdlantě neobvyklé uklízecí čety s košťaty a lopatami,” vyjádřila se tajemnice MěÚ Frýdlant Ing. Veronika Bubeníčková.

Foto: jm, komunikace s výtluky, které město vyplní, s úklidem však mohou pomoci i občané
Frýdlant 02/03/2015
Ing. Hana Kunclová, odbor stavebního úřadu a ŽP, MěÚ Frýdlant, tel. 482 464 025

Zdroj: Město Frýdlant

 

Pin It on Pinterest